ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Αυθαίρετη και παράνομη» η απόφαση

Την ανάκληση των αποφάσεων για καθαίρεση υπηρεσιακών στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ζητά από τη διοίκηση το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, χαρακτηρίζοντάς τες παράνομες.

Το Ν.Τ.της ΑΔΕΔΥ, με απόφασή του, επαναβεβαιώνει τις διαχρονικές θέσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους για την αναγκαιότητα οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις των εργαζομένων σε θέσεις ευθύνης να γίνονται με απόφαση των αρμόδιων οργάνων.

«Είναι προφανές ότι η πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά να μην προχωρούν, παρά την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου, σε υπηρεσιακές επιλογές στις θέσεις ευθύνης μέσα από κρίσεις, στόχο είχαν και έχουν να κρατούν σε ομηρεία τους συναδέλφους και ταυτόχρονα να ικανοποιούν και να εξυπηρετούν το κομματικό τους ακροατήριο», τονίζει και προσθέτει πως «σ’ ένα βαθιά εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας με τραγικές ελλείψεις προσωπικού και διαλυμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, οι καρατομήσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας τρομοκράτησης των υγειονομικών για να καμφθούν οι αντιδράσεις και να περάσει ανεμπόδιστα η χυδαία προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για το δημόσιο σύστημα υγείας».

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στον οποίο καταλογίζει ότι, εν μέσω πανδημίας και ενώ οι εργαζόμενοι δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση του «αοράτου εχθρού», με αυθαίρετη και παράνομη απόφαση καθαίρεσε, υποβίβασε και μετακίνησε αναιτιολόγητα στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, μια απόφαση που, όπως επισημαίνεται, ελήφθη χωρίς εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Επίσης, επικαλείται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με το σύστημα επιλογής προϊσταμένων.

Παράλληλα, θεωρεί ότι πλευρές της απόφασης του Δ.Σ του Συλλόγου των εργαζομένων που κοινοποιήθηκε στην ΑΔΕΔΥ, «δεν υπηρετούν και δε συνάδουν με τις συνολικά διακηρυγμένες θέσεις των συνδικαλιστικών οργάνων» της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ και είναι σε αναντιστοιχία ακόμα και με δική του που δημοσιοποιήθηκε το 2018.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καλεί τη διοίκηση να ανακαλέσει την παράνομη απόφασή της και τους εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «με αίσθημα ευθύνης να δώσουμε από κοινού την μάχη για την υλοποίηση των παραπάνω θέσεων και προτάσεων, χωρίς παραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητες».

 

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ με τον Διονύση Τεμπονέρα

Ηπειρωτικός Αγών

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Ψυχιατρική ΠΓΝΙ: Αδυναμία εισαγωγής νέων περιστατικών λόγω κορωνοϊού

Ηπειρωτικός Αγών