ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εκτός λειτουργίας η 2η ΜΕΛ μετά από κρούσματα σε γιατρό και νοσηλεύτρια

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από την Τρίτη η δεύτερη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μετά την ταυτόχρονη νόσηση ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας από κορωνοϊό.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στις άλλες δύο Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, ενώ σε καραντίνα έχει τεθεί το σύνολο του προσωπικού, 15 νοσηλευτές, έξι γιατροί και έξι καθαρίστριες. Και στους 27 έγιναν rapid test, που ήταν αρνητικά, όμως για το ενδεχόμενο μετέπειτα επώασης αποφασίστηκε η καραντίνα και ο μετέπειτα μοριακός έλεγχος σε όλους, καθώς βρίσκονται σε ένα κρίσιμο τμήμα.
Κάποιοι εκ των υγειονομικών διεκδίκησαν να κάνουν την καραντίνα εκτός σπιτιού και δόθηκαν σε δύο νοσηλευτές δύο θάλαμοι στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.
Υπό διερεύνηση βρίσκεται το εάν ήταν ενδοκλινική η διασπορά σε ΜΕΛ με αρνητική πίεση και διαχωρισμό καθαρής και μολυσμένη περιοχής και αν απαιτούνται πιο αυξημένα μέτρα προστασίας του προσωπικού.
Στους χώρους της δεύτερης Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων θα γίνει διαδικασία απολύμανσης και η επαναλειτουργία της αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος