ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μόνο από Κακαβιά λόγω των πλαστών τεστ

Με τη διαπίστωση της δράσης κυκλώματος, το οποίο εφοδίαζε Αλβανούς με πλαστά πιστοποιητικά τεστ κορωνοϊου, φαίνεται πως συνδέεται η απόφαση να κλείσει η συνοριακή διέλευση της Κρυσταλλοπηγής και πλέον η επικοινωνία με την Αλβανία να γίνεται μόνο από την Κακαβιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου της Αλβανίας Top Channel, στην περιοχή της Κορυτσάς υπάρχουν εργαστήρια που παραποιούν τις απαντήσεις μοριακών ελέγχων για κορωνοϊό, τα οποία είναι απαραίτητο να προσκομίζει κάποιος, μαζί με τη φόρμα PFL, για την είσοδό του στην ελληνική επικράτεια. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τουλάχιστον 9000 φόρμες έχουν αναγνωριστεί ως πλαστές, ενώ το κύκλωμα είχε επωφεληθεί με μεγάλα χρηματικά ποσά από αυτή τη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών, οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν το ότι στη συνοριακή διέλευση Κρυσταλλοπηγής δε γίνονταν τεστ ταχείας διάγνωσης, ώστε να υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των αποτελεσμάτων των rapid test και των μοριακών τεστ, σε βαθμό που να προκαλέσει υποψίες.
Επίσης, πριν λίγες ημέρες δύο Αλβανοί συνελήφθησαν στην ελληνική επικράτεια με ψευδή στοιχεία τεστ και δήλωσαν στις ελληνικές αρχές ότι τα είχαν προμηθευτεί από ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά, με τις αρχές πλέον να ερευνούν το ενδεχόμενο στην υπόθεση να εμπλέκονται και Αλβανοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο συνοριακό σημείο Καπεστίτσας/Κρυσταλλοπηγής.
Οι ελληνικές αρχές αντέδρασαν με το κλείσιμο της συνοριακής διέλευσης Κρυσταλλοπηγής και έτσι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Κακαβιά, όπου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης των τεστ, καθώς ανεξάρτητα από το αρνητικό τεστ αντισωμάτων 72 ωρών που θα πρέπει να προσκομίζουν, θα πρέπει να υποβληθούν και σε rapid τεστ.

Σχετικά άρθρα

Χωρίς rapid test την Κυριακή των εκλογών

Χωρίς rapid test για τρεις ημέρες

Σε ένα σημείο στην πλατεία τα rapid test