ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δριμύ κατηγορώ για τις περικοπές και τις μειώσεις δρομολογίων

Προκλητική χαρακτηρίζουν η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» και η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» την τακτική του Υπεραστικού ΚΤΕΛ να σταματήσει στην ουσία τα δρομολόγια προς τις άλλες πόλεις και κωμοπόλεις, αλλά και τον περιορισμό στο ελάχιστο των δρομολογίων από το Αστικό ΚΤΕΛ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για πλήρη αδιαφορία για τους εργαζόμενους, που έχουν ανάγκη να μετακινηθούν για διάφορους λόγους ανάγκης, αλλά και πλήρη έλλειψη υποστήριξης σε πολίτες τρίτης ηλικίας που χρειάζεται να μετακινούνται για θέματα υγείας και άλλες ανάγκες τους, με συνέπεια να αναγκάζονται να πληρώνουν ταξί για τις μετακινήσεις τους.
Οι δύο παρατάξεις καλούν τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον δήμαρχο Ιωαννίνων να πάρουν άμεσα θέση και να επαναφέρουν τις εταιρείες στις υποχρεώσεις τους, ο μεν δήμος με όπλο την επιδότηση του Αστικού ΚΤΕΛ για τις άγονες γραμμές, η δε περιφέρεια με το ότι δεν έχει εκδώσει απόφαση για δυνατότητα περικοπής δρομολογίων από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.
«Σε εποχές κρίσης και δυσκολίας, όταν η κοινωνία χρειάζεται τις υπηρεσίες, οι κύριοι αυτοί την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, αφήνοντας την κοινωνία στο έλεος
Η απαίτηση για το πέρασμα των συγκοινωνιών υπό τον έλεγχο κρατικού φορέα υπό τον έλεγχο της κοινωνίας, γίνεται ανάγκη σήμερα για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Στον ίδιο φορέα να περάσει το οδικό δίκτυο της χώρας και να αφαιρεθεί από τους κερδοσκόπους που το εκμεταλλεύονται», καταλήγουν οι δύο παρατάξεις.

Σχετικά άρθρα

Λανθασμένη ερμηνεία του νόμου βλέπει το Αστικό ΚΤΕΛ

«Καμπανάκι» για άμεσες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις

Ηπειρωτικός Αγών

Προαναγγελία αποκαλύψεων για τον «πόλεμο» σε βάρος του Αστικού ΚΤΕΛ