ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στρατηγική «ακορντεόν», test στους μαθητές και αναστολή πλειστηριασμών

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά και ειδήσεις είχε η συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα και τη διαχείριση από εδώ και πέρα.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά και ειδήσεις έβγαλε η συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα και τη διαχείριση από εδώ και πέρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τριτολογία του, ανακοίνωσε ρύθμιση για αναστολή των πλειστηριασμών, οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών και στοχευμένα τεστ σε μαθητές πριν αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, μία πρόταση που φέρονται να έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί, με βάση τα στοιχεία της εξέλιξης της πανδημίας, αναφέρθηκε σε ένα σύστημα «ακορντεόν», δηλαδή άνοιγμα για λίγο και κλείσιμο ξανά, προκειμένου να αποφεύγεται η συμφόρηση των νοσοκομείων, ανάλογα πάντα με τις επιδημιολογικές συνθήκες.

«Το εμβόλιο θα έρθει και όταν θα έρθει θα αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αντέξουμε κάποιους μήνες. Για όσους μας κατηγόρησαν ότι δεν πρέπει να πάμε στην στρατηγική “ακορντεόν”,να μας πουν τι προτείνουν. Υπήρξε εφησυχασμός και από την κυβέρνηση, δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος ενόψει Χριστουγέννων. Να βρεθούμε μόνο με τους αγαπημένους μας, διαφορετικά θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό», σημείωσε.

Στην συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης έκανε δεκτές προτάσεις που κατέθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί και στο πλαίσιο αυτό, αναφερόμενος στην αναστολή των πλειστηριασμών, τόνισε ότι θα υπάρξει με σχετική ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσης, τόνισε ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα, απαντώντας σε πρόταση του Αλ. Τσίπρα. Το πώς και με ποιο τρόπο καθώς και το πότε ακριβώς, θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο όπως είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα σταθεί «όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε δίκιο στις επισημάνσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στα σχολεία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δρομολογεί ένα πρόγραμμα υποστήριξης με χορήγηση 40.000 laptop, το οποίο στόχος είναι να φτάσει ως τον Φεβρουάριο του 2021 στα 90.000. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας ο στόχος αυτός να υλοποιηθεί νωρίτερα.

Τέλος, προανήγγειλε την στοχευμένα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία στα τέλη Νοεμβρίου ή αν θα χρειαστεί να παραταθεί το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα

Εκ νέου για Πρόεδρος της Βουλής ο Κ. Τασούλας, για αντιπρόεδρος η Μ. Τζούφη

Πάνω από 800 μαθητές έμειναν σπίτι στην Ήπειρο

Μάσκες παντού από αύριο, νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου

Ηπειρωτικός Αγών