ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Χωρίς υποκατάστημα τράπεζας μένει ο δήμος Πωγωνίου

Λουκέτο και στο υποκατάστημα που διατηρούσε στον Παρακάλαμο, βάζει η Τράπεζα Πειραιώς, κάτι που σημαίνει ότι ο δήμος Πωγωνίου και οι κάτοικοί του θα μείνουν χωρίς υποκατάστημα τραπέζης και θα αναγκάζονται για τις συναλλαγές τους να μεταβαίνουν στα Γιάννενα.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος έρχεται τέσσερα χρόνια μετά τη διακοπή λειτουργίας αυτού που λειτουργούσε στο Δελβινάκι, μια απόφαση που επίσης είχε προκαλέσει την αντίδραση του δήμου Πωγωνίου, κάτι που συμβαίνει και τώρα.
Για μια απόφαση που «έρχεται να βάλει ταφόπλακα στο ακριτικό Πωγώνι», σε μία περίοδο που η επαρχία και ιδιαίτερα οι παραμεθόριες περιοχές, που σηκώνουν βαρύ φορτίο, έχουν ανάγκη από στήριξη και κινήσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξή τους, κάνει λόγο ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, προειδοποιώντας και με απόσυρση των καταθέσεων.
«Το υποκατάστημα Παρακαλάμου είναι πλέον το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα σε όλο τον δήμο Πωγωνίου και εξυπηρετεί περισσότερες από 67 κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω πληθυσμιακών χαρακτηριστικών. Συγχρόνως εξυπηρετεί όλη την επαγγελματική, επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής και τους συνταξιούχους. Επισημαίνουμε δε το γεγονός ότι ο δήμος Πωγωνίου έχει άριστη συνεργασία με την Τράπεζα και χρησιμοποιεί τα καταστήματά σας για τις οικονομικές του κινήσεις και είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του. Το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα προκαλέσει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για την ανάπτυξη της περιοχής. Άλλωστε, δεν μπορούν όλα τα θέματα να σταθμίζονται μόνο με στενά οικονομικά κριτήρια. Οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αξία και η απόφασή σας θα είναι τροχοπέδη στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε, σε πείσμα των καιρών, για την ανάπτυξη του Πωγωνίου και την προσέλκυση νέων ανθρώπων να έρθουν να μείνουν και να επενδύσουν στην περιοχή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καψάλης και ζητά την αναθεώρηση της απόφασης, που πλήττει τους δημότες και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Διαφορετικά, αναφέρει ότι και η τοπική κοινωνία θα σταθμίσουν τις σχέσεις τους με την τράπεζα και θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Σχετικά άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων

Σε πέντε προτάσεις στο Interreg «Ελλάδα – Αλβανία» ο Δήμος Πωγωνίου