ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μποϊκοτάρουν τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Σε μποϊκοτάζ των εκλογών για την ανάδειξη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων καλούν τα μέλη τους η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ακολουθώντας τη «γραμμή» της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αποφάσισε μαζί με όλες τις παρατάξεις να αποσυρθούν όλα τα ψηφοδέλτια και να μη συμμετάσχουν οι υποψήφιοι στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, καταγγέλλοντας το υπουργείο Παιδείας ότι θέλει να εξοβελίσει τους αιρετούς εκπροσώπους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. «Είναι πλέον σαφές ότι η κουλτούρα της αυθαιρεσίας και της περιφρόνησης στο διάλογο και στις δημοκρατικές διαδικασίες αποτελούν καταστατικά στοιχεία της πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει. Δεν επικυρώνουμε τους εκλογικούς καταλόγους», αναφέρεται στο κάλεσμα αποχής από τις εκλογές, με την ΕΛΜΕ να δηλώνει την κάθετη αντίθεσή της στη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αναφέροντας πως «η καθιέρωσή της θα πλήξει τις ζωντανές, συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες που εδώ και χρόνια έχει κατακτήσει ο κλάδος μας και θα οδηγήσει στην ποδηγέτηση των σωματείων μας, μέσω της διάρρηξης των συναδελφικών σχέσεων και της απομόνωσης των εργαζομένων».
«Αποσύρουμε τα ψηφοδέλτιά μας σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Αγωνιζόμαστε για μια δημόσια παιδεία, που θα ανοίγει τα μεγάλα ζητήματα των σημερινών κοινωνιών της μάθησης», αναφέρει η ΕΛΜΕ, κάνοντας γνωστό ότι αποφάσισε την απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων για το ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων και τον μη ορισμό μελών στην εφορευτική επιτροπή. Παράλληλα, καλεί κάθε εκπαιδευτικό να αρνηθεί με οποιοδήποτε τρόπο τον ορισμό του ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ημέρα Σάββατο.
Τέλος, σε περίπτωση που υπάρξουν υποψήφιοι και το υπουργείο Παιδείας προχωρήσει στη διενέργεια των εκλογών, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να απέχουν μαζικά από την ψηφοφορία.
Για αντιδημοκρατική μεθόδευση επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και μάλιστα ημέρα Σάββατο, κάνει λόγο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γνωστοποιώντας ότι οι παρατάξεις αποφάσισαν τη συντεταγμένη απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών του Π.Υ.Σ.Π.Ε Ιωαννίνων και την κατάθεση των αιτήσεων απόσυρσης συνολικά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Επίσης, αποφασίστηκε ο μη ορισμός εκπροσώπων στις εφορευτικές επιτροπές, ενώ απευθύνεται κάλεσμα αποχής από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών.
«Σ’ αυτές τις ιστορικές για τον κλάδο στιγμές, απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα που ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του κλάδου και στοχεύει τις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων, στην αδιαλλαξία και στην άρνησή της για διάλογο, απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά, προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες. Δε θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σχετικά άρθρα

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια

 «Κλεφτοπόλεμος» για την αξιολόγηση

Γεωργία Χαλάτση

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – Υπεραμύνεται της διατήρησης της χωροταξικής κατανομής

Γεωργία Χαλάτση