ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε καραντίνα το Γηροκομείο, επτά ηλικιωμένοι στη Μονάδα Λοιμωδών

Σε επτά ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στους ηλικιωμένους που διαβιούν στο Γηροκομείο των Ιωαννίνων, καθώς, μετά το θετικό τεστ σε 75χρονο που εμφάνισε πυρετό, ακόμη τρεις ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπως είχε συμβεί νωρίτερα και με τον 75χρονο. Στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύονται ήδη από τις προηγούμενες ημέρες τρεις ακόμη ηλικιωμένοι από το Γηροκομείο, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.
Έντονη είναι η ανησυχία και για τους άλλους 17 ηλικιωμένους που μένουν στον δεύτερο όροφο του Γηροκομείου, καθώς μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος σε εργαζόμενο, έγινε διαχωρισμός των ηλικιωμένων, ώστε να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης στο σύνολο της κοινότητας.
Τα τεστ ταχείας διάγνωσης και οι θερμομετρήσεις είναι συνεχείς, με την προσπάθεια πλέον να στρέφεται στον έγκαιρο εντοπισμό και άλλων κρουσμάτων, ώστε να υπάρχει άμεση ιατρική αντιμετώπιση.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το Γηροκομείο τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων έως τις 24 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο, με μέριμνα της διοίκησης, θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Επίσης, ορίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι έτσι κι αλλιώς τα μέτρα αυτά ίσχυαν από την περίοδο του Μαρτίου, με την αναστολή του επισκεπτηρίου, αλλά φάνηκε πως δεν ήταν αρκετά.

Σχετικά άρθρα

Δωρεά 100.000 ευρώ στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδων» από τον επικεφαλής της Permira

Έγινε η αρχή, έχει κόστος η συνέχεια

Άλλοι εμβολιάστηκαν, άλλοι σε άδεια και ελάχιστοι σε αναστολή