Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αυξάνονται οι καταλήψεις, συνοδεύονται και από φθορές

Πληθαίνουν καθημερινά οι καταλήψεις σε σχολεία της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, με μεγάλο πρόβλημα να αποτελούν παράλληλα και οι καταστροφές που σημειώνονται στα σχολικά κτίρια, αλλά και στα κυλικεία.

Σήμερα 33 σχολεία στην Ήπειρο βρίσκονται υπό κατάληψη, σχεδόν δέκα περισσότερα σε σχέση με μια ημέρα πριν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για επτά σχολεία σε Γιάννενα, επτά στην Θεσπρωτία, εννέα στην Πρέβεζα και δέκα στην Άρτα.

Σε αρκετές χιλιάδες ευρώ υπολογίζει την ζημιά που υπέστη το κυλικείο του πρώην Πολυκλαδικού, ο ανάδοχος Δημήτρης Παπαρούνας. Το πρωί που πήγε να ανοίξει το κυλικείο, βρήκε τα πάντα σπασμένα και διαλυμένα και άδεια τα ντουλάπια με τα προϊόντα. Ο ίδιος απευθύνθηκε στην αστυνομία, η οποία ωστόσο δεν μπορούσε να μπει στον χώρο για να καταγράψει τη ζημιά, λόγω της κατάληψης.

Στο ίδιο σχολικό συγκρότημα πάντως έχουν καταγραφεί και άλλες φθορές εκτός του κυλικείου, όπως και στο 1ο Λύκειο και μέχρι να λήξει η… επιδημία των καταλήψεων, υπάρχει φόβος ότι αντίστοιχα φαινόμενα θα υπάρχουν και σε άλλες σχολικές μονάδες.

Τα αιτήματα που προβάλλουν οι μαθητές συνδέονται με τον κορωνοϊό  και αφορούν τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, την παροχή υγειονομικού υλικού και τους συχνούς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά αφορούν και άλλα ζητήματα, όπως το εξεταστικό σύστημα και γενικότερα το δημόσιο σχολείο.

Σχετικά άρθρα

Κύμα συμπαράστασης στους διωκόμενους για τις καταλήψεις

Έληξαν οι καταλήψεις, ξεκινά η καταγραφή των ζημιών

Κάθε χρόνο και νωρίτερα οι καταλήψεις σχολείων