ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκίνησαν τα τεστ στη δομή του Κατσικά, σταμάτησαν στην πρώην Παιδόπολη

Μετά τα «πυρά» του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, αλλά και την πληροφορία που μετέφερε πως υπήρχε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη δομή φιλοξενίας του Κατσικά, ξεκίνησαν δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας φιλοξενούμενος της δομής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στην Αθήνα, όπου μετέβη πριν από 15 περίπου ημέρες, και νοσηλεύεται.

Ωστόσο, στη δομή «Αγία Ελένη» που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα 22 κρούσματα, δεν υπάρχει καθολικός έλεγχος, όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα δημόσιας υγείας, Αγνή Νάκου. Η κ. Νάκου σημείωσε πως υπάρχουν διαθέσιμες Κινητές Ομάδες, αλλά και η δυνατότητα από την πλευρά του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας να ληφθούν και να ελεγχθούν δείγματα, με το κλιμάκιο όμως του ΕΟΔΥ που είναι εγκατεστημένο εντός της δομής, να μη δίνει το «πράσινο φως».

«Το προσωπικό του ΕΟΔΥ και οι υπεύθυνοι είναι αυτοί που μας υποδεικνύουν πότε θα μπουν οι Κινητές Μονάδες και πόσα δείγματα θα πάρουν. Σήμερα για παράδειγμα δεν ελήφθησαν δείγματα. Πάντως εμείς “δεσμεύουμε” και το εργαστήριο για έλεγχο και τις ΚΟΜΥ. Είμαστε σε ετοιμότητα. Το Εργαστήριο θα μπορούσε τα Σαββατοκύριακα να εξετάσει 40-50 δείγματα, δηλαδή σε μια εβδομάδα θα μπορούσε να ελεγχθεί όλη η δομή. Είμαστε σε ετοιμότητα, αν μας δώσουν το πράσινο φως», ανέφερε, ευχαριστώντας και την υπεύθυνη του Εργαστηρίου Κωνσταντίνα Γκαρτζονίκα.

Σχετικά άρθρα

Ένας απινιδωτής και ένας αναλυτής για το Κέντρο Υγείας Πραμάντων

Σε επόμενη επίσκεψη οι ανακοινώσεις για το κτήριο του ΕΟΔΥ

Σχεδόν 100 κρούσματα ημερησίως στα Γιάννενα