ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αφορμή για καταλήψεις ο κορωνοϊός

Ο… ιός των καταλήψεων χτυπά και τα σχολεία της Ηπείρου, με τις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη να πλησιάζουν τις 20.

Τα αιτήματα που προβάλλουν οι μαθητές συνδέονται με τον κορωνοϊό σε ένα βαθμό. Ωστόσο, πέρα από αιτήματα που έχουν να κάνουν με τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, την παροχή υγειονομικού υλικού και τους συχνούς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προβάλλονται και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το εξεταστικό σύστημα και γενικότερα το δημόσιο σχολείο.
Το φαινόμενο των καταλήψεων προβληματίζει έντονα τους φορείς της εκπαίδευσης, καθώς δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος για την τήρηση των μέτρων, όπως συμβαίνει στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι υπό κατάληψη βρίσκονταν επτά σχολεία στην Πρέβεζα, τέσσερα σε Άρτα και Θεσπρωτία, και τρία στα Γιάννενα.
Το κύμα των καταλήψεων συζητήθηκε και στο περιθώριο σύσκεψης που προκάλεσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης, με τη συμμετοχή των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των αντιπεριφερειαρχών Υγείας- Πρόνοιας Αγνής Νάκου και Παιδείας Οδυσσέα Πότση, του αντιδημάρχου Παιδείας του δήμου Ιωαννιτών Γιάννη Αϊβατίδη, της υπεύθυνης των ΚΟΜΥ και υπηρεσιακών παραγόντων της εκπαίδευσης. Αντικείμενο της σύσκεψης, που έγινε στο γραφείο του κ. Καμπουράκη, ήταν η ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των διευθυντών των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται η συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού στην περιφέρεια

Γεωργία Χαλάτση

Πιθανότητα εξέτασης ειδικών μαθημάτων και στα Γιάννενα

Θα δώσουν λύσεις, αλλά οι ανάγκες παραμένουν

Γεωργία Χαλάτση