ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απολογισμός με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες

Απολογισμό του ενός έτους στο περιφερειακό συμβούλιο έκανε η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», με τον επικεφαλής της Σπύρο Ριζόπουλο, ωστόσο, να κοιτά εμφανώς τρία χρόνια μπροστά, στις εκλογές του 2023.

«Είμαστε οι μόνοι που έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα είμαστε ξανά υποψήφιοι», τόνισε σε μια χαρακτηριστική αποστροφή της ομιλίας του, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει ότι «το απόστημα πρέπει να σπάσει» και πως ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να ρίχνει νερό «στον μύλο μιας αρρωστημένης κατάστασης».
«Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν στην Ήπειρο», ανέφερε στο κλείσιμο της συνέντευξής του, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε επιγραμματικά στις κυριότερες παρεμβάσεις της παράταξης, αφού αρχικά έκανε δυο αναφορές σε θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, λέγοντας πως τα σχολεία θα έπρεπε να λειτουργήσουν κανονικά την περίοδο μετά το lockdown ώστε να είναι όλοι σήμερα έτοιμοι, καθώς και τασσόμενος υπέρ της στράτευσης στα 18 και της αύξησης της θητείας.
Ο απολογισμός ξεκίνησε με τις προτάσεις που είχαν καταθέσει οι «Ορίζοντες Ηπείρου» για το μεταναστευτικό, συνεχίστηκε με το θέμα του κορωνοϊού και την πρόταση για ειδικό ταμείο στην περιφέρεια, και ακολούθησαν οι προτάσεις στην ενότητα Οικονομία- Ανάπτυξη- Ανεργία.Ο κ. Ριζόπουλος υπενθύμισε την πρόταση για Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση νέας Περιφερειακής Αρχής Ειδικού Σκοπού, για την οποία είχε ζητήσει και την ανταπόκριση των Επιμελητηρίων, επανέλαβε τις πρωτοβουλίες του για την εγκατάσταση εταιριών τεχνολογίας στα Γιάννενα, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στην πρόταση για να έρθει φυσικό αέριο στην Ήπειρο.
Άλλες προτάσεις- παρεμβάσεις που επέλεξε για τον απολογισμό του ενός έτους, αφορούσαν τη γέφυρα Νησί- Ντραμπάτοβα, την ένταξη των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στην περιφέρεια, τα κληροδοτήματα, την τουριστική προβολή της Ηπείρου, τις λάμπες led κ.ά.
Χαρακτηριστικό, πάντως, της συνέντευξης ήταν η παντελής απουσία χαρακτηρισμών προς το πρόσωπο του περιφερειάρχη, τακτική στην οποία επιδίδονταν ο κ. Ριζόπουλος προεκλογικά και στο πρώτο διάστημα της θητείας της περιφερειακής αρχής. Γενικά έλειπαν οι πολλές αναφορές στην περιφερειακή αρχή, με τον επικεφαλής της παράταξης να κάνει μια εξαίρεση για την περιφερειακή σύμβουλο και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα, την οποία κατηγόρησε ότι έβαλε τον ρόλο της στο περιφερειακό συμβούλιο πάνω από την ευθύνη της ως γιατρός.
Κλείνοντας, ο Σπ. Ριζόπουλος ευχήθηκε η δεύτερη χρονιά διακυβέρνησης να είναι πιο δημιουργική και παραγωγική, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση οι «Ορίζοντες Ηπείρου» να συνεχίσουν να διαμορφώνουν προτάσεις και να κάνουν ισχυρή αντιπολίτευση.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Συνέχεια αποχωρήσεων στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ηπειρωτικός Αγών