ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κάτι κινείται για τις αθλητικές υποδομές

Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το νέο κλειστό γυμναστήριο στην πόλη των Ιωαννίνων, μετά τις πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη και του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργου Αμυρά, με τον δήμο Ιωαννιτών να προσπαθεί αφενός να κλείσει εκκρεμότητες του παρελθόντος που αφορούν το Νέο Κλειστό της καλαθοσφαίρισης, αφετέρου να αναζητά την καλύτερη λύση για την κάλυψη των αναγκών της πόλης.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά το έγγραφο του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων με το Νέο Κλειστό και την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης της έκτασης, μια εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν και της οποίας ο δήμαρχος δεν ήταν γνώστης, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου, ερωτηθείς σχετικά.

Η δεύτερη αφορμή ήταν η παρέμβαση και ανακοίνωση του κ. Αμυρά για τη διάθεση υλικοτεχνικής υποδομής από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στον δήμο, προκειμένου, σε συνδυασμό με το Κλειστό της ξιφασκίας που σύμφωνα με κυβερνητικές δεσμεύσεις προς τον περιφερειάρχη θα έρθει στα Γιάννενα, να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο.

«Επειδή όλα αυτά είναι αρκετά περίπλοκα, αν υπάρχει διαθέσιμη υποδομή που μπορεί να έρθει, ο τρόπος που μπορεί να έρθει, ο τρόπος με τον οποίο ο δήμος θα πρέπει να συνεργαστεί με την περιφέρεια, ένα θέμα από το παρελθόν πώς θα λυθεί, απαιτεί έναν διάλογο με τις υπηρεσίες, νομική και τεχνική, την περιφέρεια», σημείωσε, ο κ. Ελισάφ τονίζοντας πως για να λυθούν τέτοια ζητήματα, χρειάζεται η συνεργασία όλων.

Το δεύτερο σκέλος του εγγράφου του κ. Καχριμάνη έχει να κάνει με τη χωροθέτηση του νέου Κλειστού, προτείνοντας έκταση στην Ανατολή, κοντά στο υφιστάμενο, ώστε να δημιουργηθεί ένα αθλητικό πάρκο, δίνοντας ταυτόχρονα έτσι τη δυνατότητα να λυθούν και τα ζητήματα παραχώρησης που αφορούν το υπάρχον γυμναστήριο.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η τοποθέτηση και η λειτουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στα Καρδαμίτσια, όπως αρχικά είχε λεχθεί, ο δήμος θα προχωρήσει τον δικό του σχεδιασμό που προβλέπει τη δημιουργία αθλητικού πυρήνα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο