ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εξασφαλίστηκε ο εξοπλισμός, στην αναμονή για το κλειστό

Υλικοτεχνικό εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αθλητικές εγκαταστάσεις, εξασφαλίζουν τα Γιάννενα μετά από ενέργειες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Αμυρά, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο που θα αξιοποιηθεί.

Ο κ. Αμυράς είχε συνάντηση εργασίας με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Ελληνικό Α.Ε. Νανά Σπυροπούλου, καθώς και τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Βαγγέλη Πέρπερα, με θέμα την παροχή σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις προς τα αθλητικά κέντρα των Ιωάννινων.
Είχε προηγηθεί αυτοψία του βουλευτή στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας, Καλαθοσφαίρισης και Baseball, στην περιοχή του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Ελληνικό, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη άρτιου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, μέρος του οποίου θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αθλητικού χαρακτήρα στα Γιάννενα.
Η πρόεδρος της «Ελληνικό Α.Ε.», όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή, υποδέχθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση, που έρχεται σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για τη μεταφορά ενός από τα κλειστά γυμναστήρια στα Γιάννενα.
Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός περιλαμβάνει πυλώνες φωτισμού, κερκίδες θεατών, κερκίδες V.I.P., δημοσιογραφικά θεωρεία, επαγγελματικό εξοπλισμό φωτισμού, συστήματα ήχου, ηλεκτρονικές κονσόλες ελέγχου, πυροσβεστικό υλικό, καθώς και φορητούς θαλάμους πολλαπλών χρήσεων.
Ο Γ. Αμυράς εκφράζει δημόσιες ευχαριστίες στην πρόεδρο και τα στελέχη της Ελληνικό Α.Ε. για την προσφορά της εταιρείας προς τα Γιάννενα, που, όπως αναφέρει, «εκτός από πόλη των Τεχνών και των Γραμμάτων, είναι μια πόλη που αγαπά να αθλείται και θα δράξει κάθε δυνατή προσφερόμενη βοήθεια για να στηρίξει την ανάγκη των κατοίκων για υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις».
Από το δελτίο τύπου δεν προκύπτει ότι έγινε συζήτηση για τη μεταφορά ενός εκ των λυόμενων κλειστών γυμναστηρίων που είχαν χρησιμοποιηθεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και για μερικά χρόνια αργότερα, ωστόσο η προσφορά του υλικοτεχνικού εξοπλισμού προμηνύει θετικές εξελίξεις. Κι αυτό γιατί ο εξοπλισμός αυτός δύσκολα θα μπορέσει να αξιοποιηθεί, στο μεγαλύτερο μέρος του τουλάχιστον, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο και στο πρόσφατα ανακαινισμένο κλειστό της Λιμνοπούλας, όπου οι ανάγκες φαίνεται να έχουν καλυφθεί και σίγουρα ούτε δημοσιογραφικά θεωρεία ούτε πρόσθετες κερκίδες χωρούν.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα, καθώς και η «Ελληνικό Α.Ε.» θέλει να αδειάσει η έκταση του πρώην αεροδρομίου για να προχωρήσει το project της.

Σχετικά άρθρα

Συντονιστής για την ανάπλαση των καμένων περιοχών ο Γ. Αμυράς

Νικητής από την καραμπόλα εδρών ο Ν. Έξαρχος – Εκτός Βουλής ο Γ. Αμυράς

Περιβαλλοντικοί «διαξιφισμοί» σε προεκλογικό φόντο