ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Λίφτινγκ» εντός της κεντρικής πύλης του Κάστρου

Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση στο Κάστρο δρομολογεί η δημοτική αρχή, εκτός από το Πάρκο Πολιτισμού, για το οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες.

Αν και μικρότερης κλίμακας και προϋπολογισμού, το έργο «Αναβάθμιση υποδομών στην περιοχή του Κάστρου» στοχεύει να αλλάξει την εικόνα και τη λειτουργικότητα του χώρου που αντικρίζουν οι επισκέπτες, εισερχόμενοι εντός του φρουρίου από την κεντρική πύλη.
Το έργο θα γίνει στον κοινόχρηστο χώρο παράπλευρα της οδού Θωμά Παλαιολόγου, εκεί όπου παραδοσιακά ανάβει η μία από τις δύο τζαμάλες του Κάστρου. Περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την ανάδειξη του παλιού γκαλντεριμιού, την κατασκευή νέου, την επισκευή των υφιστάμενων λιθοδομών, ενώ θα γίνει φύτευση, θα τοποθετηθούν παγκάκια και φωτιστικά σώματα για την ανάδειξη τμήματος του Κάστρου και του χώρου ανάπλασης. Όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου του δήμου, δεν προβλέπεται η λειτουργία εκ νέου παιδικής χαράς, στον χώρο όπου παλαιότερα υπήρχαν κάποια όργανα και είχαν απομακρυνθεί. Το έργο, τη δημοπράτηση του οποίου αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών στην τελευταία της συνεδρίαση, είναι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
Στο στάδιο της δημοπράτησης περνούν τρία ακόμη έργα του δήμου Ιωαννιτών, που επίσης περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα, αναβαθμίζουν τις υποδομές και την καθημερινότητα των πολιτών, επιλύοντας σημαντικά προβλήματα.
Το ένα από αυτά αφορά διανοίξεις οδών στον δήμο Ιωαννιτών, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Το έργο θα εκτελεστεί στις περιοχές Καλλιθέας και Αγίων Αποστόλων- Μακρυγιάννη, και περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την ανακατασκευή και τη βελτίωση του οδικού δικτύου με κύριο αντικείμενο την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων. Επιπλέον, όπου είναι απαραίτητο, θα ανακατασκευαστούν τα φθαρμένα ρείθρα και κράσπεδα, όπως επίσης και τα πεζοδρόμια.
Τα άλλα δύο έργα αφορούν αναπλάσεις- αναβαθμίσεις κοινόχρηστων χώρων Μπιζανίου και τεχνικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στη δημοτική ενότητα Μπιζανίου, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ το καθένα. Το πρώτο περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την ανακατασκευή και βελτίωση οδών στη δημοτική κοινότητα Πεδινής και τις κοινότητες Μπιζανίου και Κολονιατίου, με κύριο αντικείμενο την κατασκευή και διάνοιξη δρόμων και την βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει τη βελτίωση βατότητας υφιστάμενων οδών του δημοτικού οδικού δικτύου που βρίσκονται εντός και εκτός ορίων οικισμών αλλά εντός των ορίων διανομής των δημοτικών κοινοτήτων Κόντσικας, Ασβεστοχωρίου, Κοσμηράς, Αμπελιάς και Μανωλιάσσας. Σημειώνεται πως με τη δημοπράτηση των δύο παραπάνω έργων ολοκληρώνεται το σύνολο των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα για τη δημοτική ενότητα Μπιζανίου.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, το τεχνικό πρόγραμμα που είχε κατατεθεί και εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, υλοποιείται βήμα- βήμα. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία, το ποσοστό υλοποίησης θα είναι εξαιρετικά υψηλό, το υψηλότερο των τελευταίων ετών, και θα αποτελέσει τη βάση για τη δρομολόγηση νέων έργων την επόμενη χρονιά.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας