ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με δίκτυα μικρής κλίμακας το φυσικό αέριο στην Ήπειρο

Στο επενδυτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), ύψους 270 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, εντάσσονται οι πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Ηπείρου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας που παρουσιάστηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα Γιάννενα, η Άρτα, η Πρέβεζα και η Ηγουμενίτσα είναι μεταξύ των 34 πόλεων που θα αναπτυχθούν δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, με τους πρώτους διαγωνισμούς για κάποια από τα έργα να είναι ζήτημα ημερών να βγουν στον αέρα. Σε αυτά φυσικά δε συμπεριλαμβάνονται έργα στην Ήπειρο, ωστόσο το σημαντικό είναι πως τα δίκτυα της εταιρείας έχουν σχεδιαστεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες εναλλακτικής τροφοδοσίας, προκειμένου το φυσικό αέριο να φθάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας με ασφάλεια και αξιοπιστία.
Μάλιστα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εταιρεία πρωτοπορεί, αναπτύσσοντας υποδομές φυσικού αερίου μέσω των έργων μικρής κλίμακας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (Small Scale LNG) σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ και τους αρμόδιους φορείς. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσει να γίνει η τροφοδότηση των πόλεων της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας νωρίτερα σε σχέση με τον χρόνο άφιξης του φυσικού αερίου με αγωγό.

Σχετικά άρθρα

Έναν χρόνο πίσω ο σχεδιασμός για το φυσικό αέριο

«Τρέχει» για τις πρώτες συνδέσεις η ΔΕΔΑ

Ζητά καμπάνια ενημέρωσης για το φυσικό αέριο