ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με ανταποδοτικά… το σκέφτονται

Μετά τα απορρίμματα της Κέρκυρας, της Λευκάδας και των Παξών, που απασχόλησαν τα προηγούμενα χρόνια τους δήμους της Ηπείρου και τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, «στο κάδρο» μπαίνουν πλέον και τα απορρίμματα της Πελοποννήσου, αυτή τη φορά όμως από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τον ανάδοχο δηλαδή του εργοστασίου.

Η ίδια εταιρία έχει αναλάβει το αντίστοιχο εργοστάσιο στην Πελοπόννησο, το οποίο όμως παρουσιάζει εμπλοκή και καθυστερήσεις. Έτσι, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Γιώργος Αγραφιώτης δήλωσε πως «η μονάδα της Ηπείρου είναι στη διάθεση των δήμων της Πελοποννήσου, που πραγματικά ασφυκτιούν, να μεταφέρουν εκεί τα απορρίμματά τους για ένα μικρό χρονικό και περιορισμένο διάστημα εννοείται, εφόσον υπάρξει και η έγκριση του ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου».
Παρόλα αυτά αίτημα επίσημα μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, με τους κ. Καλαντζή και Πλιάκο να αφήνουν ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, εφόσον υπάρξουν οι πολιτικές αποφάσεις, δηλαδή υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου, αλλά και οικονομικό όφελος για τους δήμους της Ηπείρου.
Υποθετικά μιλώντας, ο κ. Καλαντζής σημείωσε πως αν το Δ.Σ. συζητήσει και δει πως μειώνεται το κόστος για την Ήπειρο και ότι τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια απόφαση.
«Θα μπορούσα να συζητήσω το οτιδήποτε, αν μείωνε το κόστος για την τσέπη των Ηπειρωτών. Αν αυτό δε συμβαίνει, είναι για μένα κόκκινη γραμμή», σημείωσε ο κ. Πλιάκος.

Σχετικά άρθρα

Υπό την απειλή νέων προσφυγών η εκλογή αντιπροσώπων για τον ΑΣΔΣΑ

Δήμος Ζηρού – Τρίτη θητεία θα διεκδικήσει ο Ν. Καλαντζής

Ηπειρωτικός Αγών

Με αμοιβαία οφέλη το «ναι» στα σκουπίδια της Κέρκυρας