ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν ασχολείται μόνο με τους λαθροθήρες

Πολύτιμο αρωγό των αστυνομικών αρχών, των δασικών υπηρεσιών και άλλων δημοσίων υπηρεσιών στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων της περιοχής, αποτελεί η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το πρωί της Τρίτης, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ, εκτελώντας προγραμματισμένη περιπολία στο όρος Νεμέρτσικα, εντόπισε ένα Ι.Χ. να κινείται σε αγροτικό – δασικό δρόμο και δόθηκε σήμα στάσης. Εντός του Ι.Χ διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ότι οι δύο επιβαίνοντες, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός κατά δήλωσή τους, είχαν εκριζώσει και μετέφεραν μεγάλη ποσότητα αρωματικού φυτού (τσάι). Η Θηροφυλακή ζήτησε από τα δύο άτομα να μεταβούν συνοδεία στο Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, το οποίο ταυτόχρονα ενημέρωσε για το συμβάν.
Κατά τη διαδρομή ο αλλοδαπός συνεπιβάτης του Ι.Χ. τράπηκε σε φυγή και κινήθηκε σε δασική έκταση, ενώ ο οδηγός συνελήφθη στη συνέχεια από αστυνομικούς του Α.Τ. Πωγωνίου, με την κατηγορία της παράβασης του Δασικού Κώδικα.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες είχαν εκριζώσει και μετέφεραν ποσότητα του αρωματικού φυτού, βάρους 16 κιλών και 200 γραμμαρίων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών, με ανασταλτικό χαρακτήρα.
Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει πως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί διαρκές χρέος όλων των πολιτών.
Ενέργειες που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση της καταστροφής ή της πρόκλησης βλάβης του φυσικού περιβάλλοντος δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές και γι’ αυτό η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα συνεχίσει να βρίσκεται παντού, ανεξαρτήτως κόστους σε χρήμα, κόπο και χρόνο για να το προστατέψει, ως η μόνη υπηρεσία που βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο στην ύπαιθρο, επιβαρύνοντας μόνο την τσέπη των κυνηγών και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικά άρθρα

Με το μπλοκάκι των προστίμων ανά χείρας οι θηροφύλακες

Δηλητηριασμένα δολώματα σε περιοχές των δήμων Μετσόβου και Κόνιτσας

Ό,τι περνάει από το χέρι του… για την επέκταση