ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μια δωρεά που την προόριζαν για την Αθήνα

Με την παράδοση των τεσσάρων ειδικών κλινών νοσηλείας βαρέως πασχόντων ασθενών για την ενίσχυση λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με κορωνοϊό, ολοκληρώθηκε η δωρεά αξίας 60.000 ευρώ της «Χήτος ΑΒΕΕ» προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Συμβολικά στο ΠΓΝΙ βρέθηκε ο πρόεδρος της «Χήτος ΑΒΕΕ» Νίκος Χήτος, ενώ στο γραφείο του διοικητή Βασίλη Τσίκαρη βρέθηκαν η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Νικόπουλος και στελέχη του νοσοκομείου.
Στην επιλογή να κατευθυνθεί η δωρεά αυτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και όχι σε κάποιο νοσοκομείο των Αθηνών, στάθηκε ο Ν. Χήτος στις δηλώσεις του, λέγοντας ότι η «Χήτος ΑΒΕΕ- Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι» έχει επιλέξει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς και άμεσα ανταποκρίθηκε στην έκκληση του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, έστω και με μία παρέκκλιση ως προς το που θα δοθεί ο εξοπλισμός.
«Η δική μας επιθυμία ήταν τα κρεβάτια να κατευθυνθούν στην πόλη μας. Όχι μόνο η έδρα της εταιρείας μας βρίσκεται στα Γιάννενα και εδώ δραστηριοποιούμαστε, αλλά και γιατί τα νοσοκομεία της περιφέρειας δεν έχουν την ίδια εύκολη πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις και δωρεές με τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας», ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Ηπείρου, λέγοντας ότι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους μέσα στην πανδημία. Ευχαριστίες εξέφρασε και προς την ελληνική πολιτεία, σημειώνοντας ότι έκανε τη χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση και όλους τους Έλληνες να κερδίσουν τον σεβασμό όλης της υφηλίου, ενώ θέλησε να κάνει και μια προσωπική αναφορά σε σχέση με τη συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου. «Εκτός από τους γιατρούς, εκτός από την ελληνική πολιτεία, και ο επιχειρηματικός κόσμος στάθηκε στο ύψος του και παρόλο που έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από την κρίση του κορωνοϊού, με μεγάλες δωρεές έχει ενισχύσει το σύστημα υγείας και μπορούμε να καυχιόμαστε ότι έχουμε ένα σύστημα υγείας εφάμιλλο των ευρωπαϊκών», κατέληξε.
Για μια δωρεά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που στοχεύει στην καρδιά των αναγκών του νοσοκομείου, έκανε λόγο ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προσθέτοντας ότι ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή και μπαίνει άμεσα στην υπηρεσία των πολιτών.
Ο κ. Τσίκαρης ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στη δύσκολη αυτή φάση της πανδημίας και ενίσχυσαν τα νοσοκομεία και τις άλλες δομές υγείας της περιοχής, ξεχωρίζοντας τη δωρεά της «Χήτος ΑΒΕΕ» και λόγω της αξίας της και λόγω της κάλυψης των αναγκών. Με την ευκαιρία, ευχαρίστησε την περιφέρεια Ηπείρου, τους άλλους δωρητές, αλλά κυρίως το προσωπικό του νοσοκομείου, που στάθηκε όρθιο σε δύσκολες συνθήκες και ανταποκρίθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Τις ευχαριστίες του προς τον κ. Χήτο εξέφρασε και ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΓΝΙ Βασίλης Κουλούρας, λέγοντας ότι αυτός ο εξοπλισμός θα ζει για παραπάνω από δέκα χρόνια και θα βοηθήσει τη μελλοντική ανάπτυξη της ΜΕΘ. «Να τον ευχαριστήσω που επέμεινε να έρθει εδώ ο εξοπλισμός και να μην καταλήξει σε κάποια αποθήκη στην Αθήνα», τόνισε, εκφράζοντας την ευχή να φροντίσει το υπουργείο και για τη λειτουργία των νέων κλινών ΜΕΘ.
Το δικό του, διπλό ευχαριστώ είπε στον κ. Χήτο και ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, εστιάζοντας στο ότι δεν έστειλε τη δωρεά στην Αθήνα, ενώ, τέλος, τη δωρεά χαιρέτισε και η βουλευτής Μαρία Κεφάλα. «Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε όλοι τους προηγούμενους μήνες, η ελληνική πολιτεία στάθηκε στο ύψος της, κέρδισε τα εύσημα σε διεθνές επίπεδο και η Ελλάδα έγινε ένας ισχυρός και αποτελεσματικός παίκτης. Σε όλο αυτό το κομμάτι, θα πρέπει να αναφερθούμε και στο φιλότιμο των εργαζομένων, ενώ βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε και ο επιχειρηματικός κόσμος, που εμείς πιστεύουμε ότι αυτός είναι που θα φέρει την ανάπτυξη», ανέφερε.

Ευχαριστίες και διά ανακοίνωσης

Δημόσιες ευχαριστίες για τις δωρεές εξοπλισμού και υλικού για την ενίσχυση του έργου του προσωπικού του νοσοκομείου στον δύσκολο και επίπονο αγώνα που διεξάγει για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, εκφράζει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και με ανακοίνωσή του.
Εκτός από τη «Χήτος ΑΒΕΕ» που προχώρησε στη δωρεά τεσσάρων ειδικών κλινών νοσηλείας βαρέως πασχόντων ασθενών εξοπλίζοντας τη ΜΕΘ, ευχαριστεί την Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου «Δωδώνη ΑΕ» για τη δωρεά 7.200 συσκευασιών για τη μεταφορά βιολογικού υλικού, την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιόρης» για τη δωρεά 4.320 χειρουργικών μασκών και τη FrieslandCampina Hellas για τη δωρεά 3.600 τεμαχίων βρεφικού γάλακτος και 3.600 τεμαχιων θηλών μιας χρήσης.
«Τέτοιου είδους ενέργειες που ξεχειλίζουν από ευαισθησία, μας κάνουν υπερήφανους, γιατί τοιουτοτρόπως αναγνωρίζεται από την κοινωνία η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται υπό άκρως αντίξοες συνθήκες. Ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν και άλλοι άξιοι μιμητές, γιατί φρονούμε ότι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας», σημειώνεται στην ευχαριστήρια ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος