ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θεωρούν υποβάθμιση το ξενοδοχείο καραντίνας

Ως μια συνεχιζόμενη επιβάρυνση και υποβάθμιση της περιοχής θεωρούν οι κάτοικοι του Περάματος τη λειτουργία και του ξενοδοχείου αναφοράς covid-19, του ξενοδοχείου δηλαδή που επιλέχθηκε από το υπουργείου Τουρισμού προκειμένου να λειτουργεί ως ξενοδοχείο «καραντίνας» σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων σε επισκέπτες.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοινώθηκε ο ορισμόςξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής, 29 κλινών, ως ξενοδοχείο αναφοράς, μετά από τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από τους ιδιοκτήτες, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος του υπουργείου σε ολόκληρη τη χώρα.Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις δύο μονάδες στον νομό Ιωαννίνων υπέβαλαν σχετική αίτηση, μία στο Πέραμα και μία στο Ζαγόρι.

Οι κάτοικοι του Περάματος, μετά από ανοιχτή συνέλευση, εξέδωσαν ψήφισμα κατά της λειτουργίας του ξενοδοχείου αναφοράς, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βαγγέλη Καραγιάννη, «το Πέραμα δεν αντέχει άλλο». Κάλεσε μάλιστα και τους τοπικούς βουλευτές να παρέμβουν για το θέμα.

«Έχει ένα στολίδι, το σπήλαιο Περάματος, το οποίο υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες το χρόνο και αυτό είναι μια δυσφήμιση. Πρέπει να υπάρξει ένας τέτοιος χώρος αλλά ζητάμε να είναι εκτός οικισμού και με όλα τα απαραίτητα μέτρα», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης, προσθέτοντας πως ήδη υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση και από τη λειτουργία δύο δομών προσφύγων.«Δε μας εγγυάται κανείς ότι δε θα υπάρχει διασπορά του ιού», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως έχει ήδη γίνει συνάντηση με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ, ενώ θα απευθυνθούν και στην περιφέρεια Ηπείρου.

Για εύλογη διαμαρτυρία έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου Λευτέρης Ζαρκάδας, εκτιμώντας πως δε θα πρέπει να λειτουργήσει ένα τέτοιο ξενοδοχείο εντός τουριστικής ζώνης. «Είναι ανασταλτικός παράγοντας στην επισκέψιμότητα για όσους επιλέγουν το Πέραμα λόγω και του Σπηλαίου. Θεωρώ ότι το υπουργείο θα πρέπει να εξετάσει τη συγκεκριμένη περίπτωση και αναλόγως να πράξει», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Στόχος να δημιουργηθούν και σε άλλα σημεία

420.000 ευρώ για υποδομές στο Πέραμα

«Να εξεταστεί σοβαρά η ανάγκη οδικών έργων στο Πέραμα»