ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενισχύεται και με πλωτά ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ

Η σταδιακή «απεξάρτηση» των διακομιδών ασθενών από άλλους φορείς τίθεται ως προτεραιότητα του ΕΚΑΒ, που ενισχύει τον στόλο του όχι μόνο σε ασθενοφόρα, αλλά και σε κάθε είδους μέσα.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, που βρέθηκε σήμερα στα Γιάννενα, η κεντρική διοίκηση θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην προμήθεια τουλάχιστον ενός πλωτού μέσου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες διακομιδών από τα βόρεια νησιά του Ιονίου και κυρίως την Κέρκυρα. Σήμερα, πολλές διακομιδές γίνονται με σκάφη του Λιμενικού ή χρειάζεται να μεταφέρονται και τα ασθενοφόρα μαζί με τους ασθενείς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαθεσιμότητα των μέσων.
Ο κ. Παπαευσταθίου τόνισε ότι η επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο είναι σε πολύ καλό επίπεδο, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση του στόλου μέσω του ΕΣΠΑ και δωρεών, ενώ ικανοποιημένος δήλωσε και από τη λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών του Ακτίου, αν και ο τύπος του ελικοπτέρου δεν επιτρέπει νυχτερινές αεροδιακομιδές.

Σχετικά άρθρα

Ο ενιαίος συντονισμός έχει και απαιτήσεις

Γεωργία Χαλάτση

Και εντός και εκτός πόλης το ΕΚΑΒ

«Επικίνδυνες οι λύσεις της ΝΔ για το ΕΚΑΒ»