ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κακαβιά

Αποτέλεσμα είχαν οι ενέργειες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ σε σχέση με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στους μεθοριακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου του Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστου Γρίβα από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα εγκατασταθεί στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στους διερχόμενους.
Το αίτημα για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να διασφαλιστούν κατά το δυνατόν, τόσο η υγειονομική ασφάλεια της χώρας όσο και των εργαζομένων στους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς, Μέρτζιανης και Μαυροματίου, είχαν θέσει στον κ. Μαυρογιώργο και στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη οι πρόεδροι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Ιωαννίνων και της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπάλληλων Ηπείρου –Κέρκυρας- Λευκάδας.
Το αίτημα μεταφέρθηκε στην πολιτική ηγεσία και έτσι προέκυψε η δέσμευση για την τοποθέτηση του κλιμακίου στην Κακαβιά, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης είχε ενημερώσει για την εγκατάσταση στους συνοριακούς σταθμούς της Ηπείρου, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ενός σύγχρονου συστήματος θερμομέτρησης.

Σχετικά άρθρα

Σε επόμενη επίσκεψη οι ανακοινώσεις για το κτήριο του ΕΟΔΥ

Σχεδόν 100 κρούσματα ημερησίως στα Γιάννενα

Παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους οι μάσκες