ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πίεση μέσω κομμάτων για λύση στο πρόβλημα των δεξαμενών υγραερίου

Στο πρόβλημα εγκατάστασης των δεξαμενών και χρήσης του υγραερίου κάνεις κοινωνούς τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η εγκατάσταση των δεξαμενών και η χρήση υγραερίου στο νοσοκομείο για τις ενεργειακές ανάγκες του αποτελεί έναν στόχο προτεραιότητας καθώς αναμένεται εξοικονόμηση κονδυλίων της τάξης των 700.000 ευρώ ετησίως, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει ουσιαστικά στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Ωστόσο, όπως πρόσφατα έκανε γνωστό με δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης, η Πυροσβεστική υπηρεσία δίνει άδεια εγκατάστασης δεξαμενών για 100 κυβικά μέτρα, την ώρα που η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου αφορά σε 200 κυβικά μέτρα, ποσότητα που είναι και η ελάχιστη που απαιτείται για να μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Αυτό γίνεται καθώς το νοσοκομείο «αναγνωρίζεται» ως οικιακός χρήστης, από τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας και της Πυροσβεστικής.
Έτσι, η επένδυση αυτή προσκρούει στην αδυναμία των υπηρεσιών να χορηγήσουν τις σχετικές άδειες, ερμηνεύοντας με διαφορετικό τρόπο τις ισχύουσες διατάξεις, σε αντίθεση με την Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, όπως αναφέρεται στην επιστολή που εστάλη στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. Το αίτημα του νοσοκομείου υιοθετεί και η περιφέρεια Ηπείρου, η οποία με σχετικό έγγραφό του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, αιτείται την θεσμική επίλυση του προβλήματος.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η λύση του προβλήματος εστιάζεται στην έκδοση μιας διευκρινιστικής εγκυκλίου ή Υπουργικής Απόφασης, ώστε τα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που έχουν μεγάλες καταναλώσεις, να έχουν τη δυνατότητα κατασκευής εγκατάστασης υγραερίου με τον κανονισμό Δ3/14858.01.07.1993 (ΦΕΚ477/Β/01.07.1993).
«Έτσι θα διευκολυνθεί το έργο των Πολεοδομιών και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, για την έγκριση αντίστοιχα της στατικής μελέτης των υποδομών και των μελετών εγκατάστασης υγραερίου και πυροπροστασίας. Προσβλέπουμε στην ευαισθησία και τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα που εμποδίζει την υλοποίηση της επένδυσης», καταλήγει η επιστολή που υπογράφει ο κ. Τσίκαρης.

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος