ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ύστατη μάχη για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου

Με 24ωρη απεργία συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικού κόσμου στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, που εισήχθη στη Βουλή προς συζήτηση και αυριοΤετάρτη, πρόκειται να γίνει η συζήτηση επί των άρθρων και η ψηφοφορία.

Μια ψηφοφορία που είτε θα αποτελέσει το τέλος των κινητοποιήσεων, είτε την αρχή ενός νέου κύκλου αντιδράσεων, που ξεκίνησαν από την απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως να καταθέσει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, εν μέσω της πανδημίας.

Οι εκπαιδευτικοί και στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης και πορείας που πραγματοποιήθηκε, έκαναν λόγο για ένα αναχρονιστικό νομοσχέδιο που φέρνει την δημόσια εκπαίδευση δεκαετίες πίσω και ζητούν, έστω και την ύστατη στιγμή, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να το αποσύρει, όπως και να μην εφαρμόσει στην πράξη την τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, μέσω καμερών, που ψηφίστηκε σε άλλο νομοσχέδιο.

«Ζητούμε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να υπάρξει αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Θέλουμε ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο και αυτό δεν επιτυγχάνεται με αυτό το νομοσχέδιο», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παργανάς.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης έκανε λόγο για σωρεία προβλημάτων που θα επιφέρει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, εστιάζοντας στη δημιουργία του Πρότυπου Λυκείου στη Ζωσιμαία.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, για μια ακόμη φορά, ήταν το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι. «Κανένας αγώνας που δόθηκε, δεν πήγε χαμένος. Είμαι σίγουρο πως το κίνημα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων του δημοσίου, θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε στην πράξη τις ρυθμίσεις αυτού του νομοσχεδίου. Μέχρι την τελευταία στιγμή δίνουμε τη μάχη», σημείωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας.

Οι εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για αύριο το απόγευμα, όταν θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά συλλαλητήρια την ώρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Η κινητοποίηση, που θα περιλαμβάνει και μουσικά δρώμενα, θα γίνει στα Γιάννενα στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία.

Σχετικά άρθρα

Πάνω από 800 μαθητές έμειναν σπίτι στην Ήπειρο

Απεργία και πορεία από τα παλιά

Με ελάχιστα κενά εκπαιδευτικών ξεκινά η νέα σχολική χρονιά

Γεωργία Χαλάτση