ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προβληματισμός, αλλά και αισιοδοξία για τον τουρισμό

Αισιόδοξος για το καλό σενάριο, που θέλει να μην έχουμε ένα μεγάλο δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα μας το φθινόπωρο, γεγονός που θα επιτρέψει την ανάκαμψη του τουρισμού μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στα Γιάννενα και συμμετείχε σε συσκέψεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των επαγγελματιών του κλάδου.

Το “κακό” σενάριο είναι να υπάρξει μια νέα υγειονομική κρίση και η ανάκαμψη του τουρισμού να καθυστερήσει μέχρι το 2024, ωστόσο, σύμφωνα με τον Γ.Γ. το σενάριο αυτό δεν θεωρείται πιθανό.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ηπείρου, μετά από πρωτοβουλία της βουλευτή Ιωαννίνων Μαρίας Κεφάλα, ο κ. Λούλης άκουσε τα ζητήματα που έθεσαν οι επαγγελματίες, ενώ σε δηλώσεις του σημείωσε πως θα αναλάβει και αυτός πρωτοβουλίες με στόχο την απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, στις δράσεις και ενέργειες της περιφέρειας που είχαν ως αποτέλεσμα την καλή διαχείριση του κορωνοϊού σε υγειονομικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημειώνοντας, παράλληλα, πως γίνονται ενέργειες και προετοιμασία για τον έλεγχο των επισκεπτών στα αεροδρόμια και τα σημεία εισόδου στην Ήπειρο. Επιπλέον, μετά από αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων, η περιφέρεια θα συμβάλει στη διεξαγωγή σεμιναρίων σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την εφαρμογή τους.

Τα αιτήματα για ένταξη της περιοχής στο πρόγραμμα προβολής του υπουργείου, αλλά και την επίσπευση της επαναλειτουργίας με διεθνείς πτήσεις των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Πρέβεζας, από τις 15 Ιουνίου, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στράτος Ιωάννου, ενώ «στοίχημα» για την πόλη των Ιωαννίνων χαρακτήρισε τις εξελίξεις του Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μ. Ελισάφ, καθώς τότε προγραμματίζονται αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις που αποτελούν πόλο έλξης.

«Αν αυτά μπορέσουν να δρομολογηθούν τότε, πιστεύω ότι με πολύ μικρές απώλειες θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα που υπάρχει»,

Χρηματοδοτικά εργαλεία για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων του τουρισμού και των συναφών κλάδων ζήτησαν μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών.

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος