ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζημιές από το χαλάζι στον κάμπο της Άρτας

Σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες στον κάμπο της Άρτας προκάλεσε η χαλαζόπτωση της Πέμπτης, με τους αγρότες της περιοχής να βλέπουν να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά ο κόπος μιας ολόκληρης χρονιάς.

Οι ζημιές εντοπίζονται στον δήμο Νικολάου Σκουφά και στα χωριά Ανθότοπος, Παχυκάλαμος, Ακροποταμιά και Αγία Παρασκευή, καθώς και σε περιοχές του δήμου Αρταίων, κυρίως σε καλλιέργειες ακτινιδίων αλλά και εσπεριδοειδών και ελιών. Οι καλλιεργητές επισημαίνουν πως το χαλάζι δεν κατέστρεψε μόνο τους καρπούς, αλλά και τα δέντρα γεγονός που σημαίνει ότι για τα επόμενα χρόνια δε θα έχουν παραγωγή.
Ήδη έχει γίνει αναγγελία ζημιών από τον ΕΛΓΑ και οι αγρότες που επλήγησαν μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις για τις επόμενες 15 ημέρες. Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε χθες και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Σωτήρης Χήρας, επικεφαλής κλιμακίου που επισκέφθηκε και ορισμένα από τα κτήματα που έχουν πληγεί από το χαλάζι για αυτοψία.
Την πληγείσα από το χαλάζι περιοχή Μπούκα Γλυκορίζου επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Παντελής Κωλέτσος, και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας, οι οποίοι συνομίλησαν με πληγέντες παραγωγούς, συστήνοντας τους να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους εντός 15 ημερών. Παράλληλα, υποβλήθηκε σχετική αναγγελία από τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου Αρταίων Θεόδωρο Ντέμσια. Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί – αγρότες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2681362155.
«Δυστυχώς, διαπιστώθηκε μεγάλη καταστροφή σε καλλιέργειες ακτινιδίων και εσπεριδοειδών στη συγκεκριμένη περιοχή. Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Σωτήρη Χήρα, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε την περιοχή για την καταγραφή των ζημιών. Ωστόσο προχωρήσαμε και στην απαραίτητη αναγγελία, προκειμένου να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις. Βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών μας, έτσι ώστε να μην πάνε χαμένοι ο κόποι τους και να διασφαλιστεί το εισόδημα τους με κάθε δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Χρ. Τσιρογιάννης.

Σχετικά άρθρα

Πίεση στα ΕΛ.ΤΑ για την αποτροπή των λουκέτων

Αίτημα για κήρυξη του Δήμου Ν. Σκουφά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αρνητικά τα τεστ σε εργαζόμενους του δήμου Δωδώνης