Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνοδεία υφυπουργού έρχονται οι κάμερες θερμικής απεικόνισης

Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η παράδοση φορητών καμερών θερμικής απεικόνισης στις αστυνομικές υπηρεσίες των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα που εκκρεμεί εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Για την παράδοση των καμερών, που θα αναβαθμίσουν τις δυνατότητες επιτήρησης των χερσαίων συνόρων, αναμένεται να βρεθεί στα Γιάννενα ίσως και μέσα στον Ιούνιο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κώνσταντίνο Τσουβάλα. Την είδηση της επικείμενης παράδοσης των καμερών έκανε γνωστή ο κ. Τσουβάλας, σε δηλώσεις του στη Βήμα Τηλεόραση και στη Βίλιαν Στασινού, στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα, με αφορμή την παρουσία του στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Ο κ. Τσουβάλας γνωρίζει καλά το θέμα, καθώς το 2016, όταν ήταν τότε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε γίνει αποδέκτης του αιτήματος από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, που του έκανε γνωστό ότι στη διάθεση των αστυνομικών υπάρχει μόνο μία κάμερα, καθώς οι υπόλοιπες είτε έχουν υποστεί βλάβη, είτε είχαν διατεθεί από τον Αύγουστο του 2012 με την επιχείρηση «Ασπίδα» στον Έβρο.
Από τότε το αίτημα ήταν διαρκές, αλλά ούτε οι κάμερες επέστρεψαν από τον Έβρο ούτε έγινε προμήθεια νέων, με τη διαδικασία, ωστόσο, για την προμήθεια να ξεκινά επί υπουργίας της Όλγας Γεροβασίλη το 2018. Οι θερμικές κάμερες ήρθαν ξανά στο προσκήνιο, όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τα Γιάννενα στις αρχές Φεβρουαρίου και είπε πως πολύ σύντομα θα σταλούν στην περιοχή drones και θερμικές κάμερες για να καταστήσουν τα σύνορά μας απόρθητα.

Γιγαντιαίο πρόγραμμα εξοπλισμού

Στο μεταξύ, μέσα στους επόμενους 4-5 μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με οχήματα και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
«Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν κατανεμηθεί 1.200 νέα οχήματα και δίκυκλα, καθώς και πάνω από 20.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα», ενέφερε στις δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κάνοντας λόγο για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα. Μάλιστα, το συνέκρινε με αυτό που είχε υπάρξει την περίοδο προ της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, λέγοντας ότι ο στόλος των οχημάτων θα ανανεωθεί σε ποσοστό 90%.

Σχετικά άρθρα

Σε επιχειρησιακή λειτουργία το Κοινό Κέντρο Επαφής στην Κακαβιά

Δυνατότητα και για πλωτές περιπολίες στην Παμβώτιδα

«Τρέχει» το θέμα του νέου καταστήματος κράτησης