ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στα Γιάννενα το Σάββατο ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Κ. Λούλης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του τουρισμού στην περιοχή, σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω της πανδημίας, αναμένεται η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη στα Γιάννενα το ερχόμενο Σάββατο.

Ο κ. Λούλης θα έχει σύσκεψη στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, στις 12 το μεσημέρι, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορέων του τουρισμού, της εστίασης και των εμπλεκόμενων κλάδων.
Στη συνάντηση, που έχει ως στόχο να αναλυθούν οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα και στην περιοχή μας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ερωτηθείς σχετικά, λίγες ώρες μετά την ενημέρωση και πρόσκλησή του.
«Πρόκειται για το νέο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Πολλές φορές έχουμε πει ότι ο άγνωστος Χ αυτής της υγειονομικής κρίσης είναι ο τουρισμός. Δεν ξέρουμε πραγματικά πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και τις δυνατότητες που θα έχει τους επόμενους μήνες. Για τη δική μας περιοχή το πρόβλημα οξύνεται, γιατί πιστεύω ότι θα έχουμε μεν επισκέπτες τον Ιούλιο – Αύγουστο, αλλά περισσότερο περιμένουμε από Σεπτέμβριο και μετά, που αναμένονται μεγάλες συνεδριακές και αθλητικές διοργανώσεις. Έτσι, θα μας δοθεί ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να δούμε πώς προβλέπει η πολιτεία ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα», σημείωσε ο κ. Ελισάφ, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου και του ΕΟΤ ότι τα Γιάννενα θα περιλαμβάνονται στις εθνικές πολιτικές τουρισμού.
Σε αυτό, ένα επιπλέον επιχείρημα αποτελεί ότι η πόλη έμεινε σχεδόν αλώβητη από τον κορωνοϊό αλλά και ότι διαθέτει δύο μεγάλα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων το ΠΓΝΙ το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς, που σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά πιθανά κρούσματα, που προφανώς δεν μπορούν να αποκλειστούν το επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

«Πέταξε» η περίπτωση της Ryanair για τα Γιάννενα

Γεωργία Χαλάτση

Συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων με τον υπουργό Τουρισμού

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και το Ioannina Lake Run 2022