ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

80.000 ευρώ για τη μετακίνηση των φοιτητών

Η σύναψη και υπογραφή σύμβασης του δήμου Ιωαννιτών με το Αστικό ΚΤΕΛ για την επιδότηση καρτών απεριορίστων διαδρομών φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες, εγκρίθηκε κατά τη σημερινή - δια περιφοράς- συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα είναι εννέα μήνες από την υπογραφή της, δηλαδή από τον Ιούνιο 2020 έως τον Φεβρουάριο 2021, και θα καλύπτει την έκδοση μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών με μειωμένη τιμή 25 ευρώ σε σχέση με την τιμή των 35 ευρώ που ίσχυε πριν την υπογραφή της σύμβασης.
Οι πίνακες όλων των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι δικαιούχοι της συγκεκριμένης δράσης, έχουν αποσταλεί από τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου στο δήμο Ιωαννιτών και το Αστικό ΚΤΕΛ, αφορούν σε 1.100 περίπου φοιτητές και θα επικαιροποιούνται κάθε μήνα.
Η διαφορά που προκύπτει από τη μειωμένη τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, μετά τη χορηγούμενη έκπτωση από το Αστικό ΚΤΕΛ, θα καταβληθεί στην εταιρεία από τον δήμο Ιωαννιτών Η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 80.000 ευρώ για την έκδοση των μηνιαίων καρτών μειωμένης τιμής κατά τους μήνες Ιούνιο 2020, Σεπτέμβριο 2020 έως και Φεβρουάριο 2021, ήτοι στο ποσό των 11.428,57 ευρώ ανά μήνα.

Συνέχεια στην επιδότηση εισιτηρίου

Το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε, επίσης, στην έγκριση της σύναψης και υπογραφής σύμβασης του δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ για την επιδότηση του εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών. Η σύμβαση έχει διάρκεια έξι μηνών και στόχο να στηρίξει τους πολίτες που μετακινούνται με την αστική συγκοινωνία.
Για τα δημοτικά διαμερίσματα που βρίσκονται εντός της Β’ ζώνης, δηλαδή Μάρμαρα, Κάτω Μάρμαρα, Σταυράκι, Κουτσελιό, Μπάφρα, Καισάρεια, Πεδινή, Νεοχωρόπουλο, Κρύα και Αμφιθέα, το κόμιστρο θα διαμορφωθεί στο 1,20 ευρώ (από 1,70 ευρώ) για κανονικό εισιτήριο και 0,60 ευρώ (από 0,80 ευρώ) για μειωμένο εισιτήριο. Το ίδιο θα ισχύσει και για το δημοτικό διαμέρισμα Κατσικά, που επίσης βρίσκεται εντός της Β’ ζώνης, αλλά μόνο για τις ώρες αυξημένης κίνησης των επιβατών, δηλαδή από τις 6 έως τις 9 το πρωί και από τις 1.30 έως τις 3.30 το μεσημέρι.
Για τα δημοτικά διαμερίσματα που βρίσκονται εντός της Γ’ ζώνης, δηλαδή Λογγάδες, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Μπιζάνι, Αμπελιά, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι. Κόντσικα, Αγία Μαρίνα, Κρανούλα, Λυκόστομο και Περίβλεπτος, το κόμιστρο θα διαμορφωθεί στο 1,70 ευρώ (από 2,20 ευρώ) για κανονικό εισιτήριο και 0,80 ευρώ (από 1,10 ευρώ) για μειωμένο εισιτήριο.
Η διαφορά που προκύπτει από τη μειωμένη τιμή εισιτηρίου που θα καταβάλλουν οι μετακινούμενοι επιβάτες, ανέρχεται στο ποσό των 55.000 ευρώ και θα καταβληθεί στην εταιρεία από τον δήμο Ιωαννιτών.

Σχετικά άρθρα

Λανθασμένη ερμηνεία του νόμου βλέπει το Αστικό ΚΤΕΛ

«Καμπανάκι» για άμεσες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις

Ηπειρωτικός Αγών

Χόρτα, αδέσποτα και καθημερινότητα στη συνεδρίαση