ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

Ραντεβού στον δρόμο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα δίνουν οι εκπαιδευτικοί, που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο για την παιδεία, αλλά και στη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες.

Και αύριο Τρίτη, όπως την προηγούμενη Τρίτη 19 Μαΐου και την Τετάρτη 12 Μαΐου, οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά το ραντεβού είναι στις 7 το απόγευμα και όχι πρωινές ώρες, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί γυμνασίων και λυκείων, που ήδη έχουν επιστρέψει στις τάξεις.
Την κινητοποίηση οργανώνουν η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Και αυτή τη φορά στήριξη θα υπάρχει από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, που αναφέρει ότι οι μαζικές κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας είναι ελπιδοφόρες και σημαντικές για όλους τους εργαζόμενους. «Αποτελούν συνέχεια της δράσης των συνδικάτων όλο το προηγούμενο διάστημα και συμβολή στον αγώνα που δίνουμε, στις νέες συνθήκες, ώστε να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση. Πληρώσαμε πολλά δε θα πληρώσουμε ξανά», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΙ.
Κάλεσμα στην κινητοποίηση με βασικά αιτήματα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, την κατάργηση της τροπολογίας για τις κάμερες στα σχολεία και ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή σε όλα τα σχολεία, απευθύνει και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Σχετικά άρθρα

 «Κλεφτοπόλεμος» για την αξιολόγηση

Γεωργία Χαλάτση

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – Υπεραμύνεται της διατήρησης της χωροταξικής κατανομής

Γεωργία Χαλάτση

Κανένα τμήμα ένταξης στα Δημοτικά των Ιωαννίνων

Γεωργία Χαλάτση