ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΠΓΝΙ- Με προσαρμογές η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής

Με προσαρμογές που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεχίζει τη λειτουργία της η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που προσφέρει τις υπηρεσίες της στα παιδιά των Ιωαννίνων και της ευρύτερης Βορειοδυτικής Ελλάδας ως τριτοβάθμιο κέντρο διάγνωσης και θεραπείας παιδιατρικών νοσημάτων.

Οι γιατροί, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής δηλώνουν έτοιμοι να εξυπηρετήσουν ξανά τα παιδιά και τους γονείς τους, ωστόσο, σε ενημερωτικό σημείωμα που υπογράφει η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής/ Παιδιατρικής Νεφρολογίας Αικατερίνη Σιώμου, δίνονται μια σειρά από οδηγίες, που έχουν ως εξής:
Επείγοντα εξωτερικά ιατρεία: Θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική ενημέρωση (2651099517), ώστε να παρέχονται συμβουλές και να μη σημειώνεται προσέλευση στα επείγοντα χωρίς σοβαρό λόγο. Εφόσον υπάρχει προσέλευση, το παιδί και ο συνοδός καλό θα είναι να φορούν απλή μάσκα Έχει δημιουργηθεί ειδικό πρωτόκολλο διαλογής και εξέτασης με σκοπό την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών, αλλά και του προσωπικού.
Τακτικό γενικό ιατρείο: Θα γίνεται εξέταση παιδιών που είχαν νοσηλευτεί στην Παιδιατρική Κλινική και προσέρχονται για επανέλεγχο κατόπιν οδηγιών σύμφωνα με το ραντεβού που έχει δοθεί από τον θεράποντα παιδίατρο κατά την έξοδο του παιδιού από την Κλινική. Επίσης, εξέταση παιδιών που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου και διενέργεια προεγχειρητικών ελέγχων. Βασικοί εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού προγραμματισμού στη γραμματεία των εξωτερικών τακτικών ιατρείων κάθε ζυγή Πέμπτη του μήνα (τηλ. 2651099504, 99505, 99508).
Οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται στα ιατρεία αυστηρά την ώρα των ραντεβού που θα οριστεί από την υπηρεσία. Η είσοδος στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων θα επιτρέπεται μόνο την ώρα του ραντεβού και μόνο μετά την υπόδειξη του επιφορτισμένου γι’ αυτό υπαλλήλου. Η μάσκα είναι υποχρεωτική και για το παιδί και τον συνοδό του.
Ειδικά ιατρεία: Τα παιδιά θα εξετάζονται στα ειδικά ιατρεία (Παιδονευρολογικό, Παιδορευματολογικό, Παιδονεφρολογικό, Παιδοκαρδιολογικό, Παιδοαιματολογικό, Παιδοαλλεργιολογικό, Παιδογαστρεντερολογικό) σύμφωνα με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί στη γραμματεία των εξωτερικών τακτικών ιατρείων (τηλ. 2651099504, 99505, 99508). Οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται στα ιατρεία αυστηρά την ώρα των ραντεβού που θα οριστεί από την υπηρεσία. Η είσοδος στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων θα επιτρέπεται μόνο την ώρα του ραντεβού και μόνο μετά την υπόδειξη του επιφορτισμένου γι’ αυτό υπαλλήλου. Η μάσκα είναι υποχρεωτική και για το παιδί και τον συνοδό του. Ενθαρρύνεται η εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης. Το προσωπικό των ειδικών ιατρείων θα βρίσκεται στη διάθεση των παιδιών με χρόνια νοσήματα και των οικογενειών τους και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Κλινική: Έχει δημιουργηθεί ειδικό πρωτόκολλο διαλογής και νοσηλείας με σκοπό την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους αλλά και του προσωπικού. Τα παιδιά με υποψία κορωνοϊού θα νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών Παίδων. Η φροντίδα των παιδιών με χρόνια νοσήματα (νευρολογικά, ρευματολογικά, νεφρολογικά, καρδιολογικά, αιματολογικά, ογκολογικά, γαστρεντερολογικά, κ.α) θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και θα χορηγούνται κανονικά οι θεραπείες τους. Στα νοσηλευόμενα παιδιά επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός.

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος