ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υπό εξέταση η ένταξη του Δήμου Β. Τζουμέρκων στις προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α΄

Τη δυνατότητα ένταξης του δήμου Βορείων Τζουμέρκων στις προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α΄ θα εξετάσει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως προκύπτει από απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Αμυρά.

Ο Γ. Αμυράς, στην ερώτησή του, είχε επισημάνει ότι πρόκειται για μια ορεινή περιοχή, με έντονες υψομετρικές διακυμάνσεις και ανεπαρκείς υποδομές πρόσβασης, που δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση και διατήρηση ανταγωνιστικών, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Με υψηλό επίπεδο ανεργίας, ιδιαίτερα σε γυναίκες και νέους, ο βουλευτής δήλωνε ότι «χρειάζεται να δοθούν κίνητρα για την προσέλκυση και μόνιμη εγκατάσταση στην περιοχή των Βορείων Τζουμέρκων στελεχών της δημόσιας διοίκησης και του κρατικού μηχανισμού (τοπική αυτοδιοίκηση, υγεία, εκπαίδευση) για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, γιατί η διατήρηση και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την Ήπειρο και οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα».
Στην απάντησή του το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «…λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δημογραφικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του εν λόγω δήμου…η υπηρεσία μας θα μελετήσει τη δυνατότητα ένταξης του Δήμου αυτού στις προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α΄, όπως έχουν καθοριστεί στην προαναφερθείσα ΚΥΑ, προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθυσμός στον Δήμο και να δοθούν κίνητρα για τη μόνιμη εγκατάσταση και άλλων πληθυσμιακών ομάδων».

Σχετικά άρθρα

Δήμος Β. Τζουμέρκων – Ειδοποιητήρια για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Ηπειρωτικός Αγών

Δήμος Β. Τζουμέρκων – Σε προτεραιότητα η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων

Ελέγχει τα μονοπάτια του ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων