ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στην πρώτη γραμμή των ενεργειών τουριστικής προβολής τα Γιάννενα

Στην πρώτη γραμμή των ενεργειών τουριστικής προβολής της χώρας θα βρίσκονται τα Γιάννενα την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Απαντώντας σε επιστολή του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, ο υπουργός επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών, δεσμευόμενος ότι ο προορισμός «Ιωάννινα» θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών. Μάλιστα χαρακτηρίζει τα Ιωάννινα, μια πόλη ιστορική με υψηλή σημαντικότητα για τη χώρα.
«Δεσμεύομαι ότι τα Ιωάννινα ως προορισμός θα είναι στην πρώτη γραμμή των ενεργειών τουριστικής προβολής της χώρας, όχι μόνο διότι είναι ασφαλής προορισμός, αλλά και λόγω της φυσικής ομορφιάς του τόπου σας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης. Η απάντηση του υπουργού έρχεται μετά και τη διαβεβαίωση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη ότι τα Ιωάννινα θα προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επόμενες καμπάνιες του Οργανισμού.
Ο δήμαρχος είχε ζητήσει τη δυναμική συνδρομή τόσο του υπουργείου Τουρισμού, όσο και του ΕΟΤ στην ανάδειξη και προβολή του προορισμού «Ιωάννινα».
«Αυτό που επιθυμούμε, είναι να συμπεριλάβετε και να αναδείξετε τον προορισμό Ιωάννινα μέσα από τις εθνικές καμπάνιες προβολής της χώρας. Είμαστε μια περιοχή με μακρά παράδοση στη φιλοξενία, με εξαιρετικά τουριστικά πλεονεκτήματα, με εύκολη, οδική προσβασιμότητα και με πολύ χαμηλό δείκτη κρουσμάτων. Είμαστε μια δυναμική κοινότητα στον τουρισμό και τη φιλοξενία, μια ενωμένη ομάδα, που είναι πρόθυμη να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ελισάφ στην επιστολή του.
Ο Δήμος Ιωαννιτών ευχαριστεί θερμά τον υπουργό για τις άοκνες προσπάθειές του για την επανεκκίνηση του εξαιρετικά πληγέντος τομέα του τουρισμού, μετά την υγειονομική κρίση, μέσω στοχευμένων ενεργειών, καθώς και για το γεγονός ότι βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής αυτοδιοίκησης αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών