ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επάνοδος σε δόσεις και με προσεκτικά βήματα

Σταδιακά και με προσεκτικά βήματα επανέρχονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων οι λειτουργίες που είχαν ανασταλεί, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκίνησε η λειτουργία κατά 50% των τακτικών χειρουργείων, με μια αυστηρή όμως διαδικασία, που προϋποθέτει την υποχρεωτική διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου των ασθενών για κορωνοϊό στο πλαίσιο του προεγχειρητικού τους ελέγχου. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει, τουλάχιστον επτά ημέρες πριν την επέμβαση, επικοινωνία με τον ασθενή από άτομο που θα ορίσει ο διευθυντής της αντίστοιχης κλινικής, για έναν πρώτο έλεγχο με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο (ύπαρξη πυρετού, μετακίνησης επαφών κλπ). Ακολούθως πραγματοποιείται προγραμματισμός προσέλευσης για δειγματοληψία τεστ κορωνοϊού. Θα επισημαίνεται στον ασθενή ότι μέχρι την προγραμματισμένη προσέλευση του, για οποιαδήποτε αλλαγή των δεδομένων στην υγεία του, να ενημερώνει τον ορισθέντα αρμόδιο για την επικοινωνία, από την κλινική. Δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση της επέμβασης, ο ασθενής θα προσέρχεται στον χώρο που έχει καθορίσει η αντίστοιχη κλινική για τον προεγχειρητικό έλεγχο και τη δειγματοληψία κορωνοϊού. Η επέμβαση θα πραγματοποιείται εφόσον υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα και εφόσον πληρούνται οι υπόλοιπες προϋποθέσεις του ελέγχου.

Με νέα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου επανέρχεται η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων στο 50% περίπου των χρονίως πασχόντων περιστατικών που εξυπηρετήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Τα ραντεβού που ίσχυαν πριν την έναρξη των περιοριστικών μέτρων, ακυρώνονται. Η υπηρεσία θα επικοινωνήσει με τον καθένα ξεχωριστά και με προτεραιότητα τη χρονική σειρά των ακυρωθέντων ραντεβού προκειμένου να επαναπρογραμματιστούν. Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στο νοσοκομείο αυστηρά την ώρα του ραντεβού που θα ορισθεί από την Υπηρεσία. Η είσοδος στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων θα επιτρέπεται μόνο την ώρα του ραντεβού και μόνο μετά από υπόδειξη του επιφορτισμένου γι΄αυτό υπαλλήλου. Πολίτες που πριν την προσέλευσή τους στο νοσοκομείο εμφανίζουν οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα σχετιζόμενο με κορωνοϊό, συστήνεται να επικοινωνούν με τη Γραμματεία των εξωτερικών Ιατρείων στα τηλέφωνα 2651099504, 2651099505 και 2651099508 πριν την προσέλευσή τους, για τις σχετικές οδηγίες. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους.
Επίσης, συνεχίζεται η αναστολή της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων.
Δεν επιτρέπεται το Επισκεπτήριο για όλο το 24ωρο. Επιτρέπεται η παρουσία ενός και μόνο συνοδού, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και μόνο μετά από υπόδειξη του διευθυντή της κλινικής και του εφημερεύοντος γιατρού.

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος