ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς άρση των μέτρων και λόγω υψηλού βαθμού συμμόρφωσης

Η πιστή τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά τη διάρκεια του τριημέρου, όπως αποτυπώθηκε και από τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» για σταδιακή άρση τους τις επόμενες εβδομάδες.

Η σταδιακή έναρξη κάποιων δραστηριοτήτων αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας, αλλά να ισχύσει μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, που επίσης αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο για τη συνέχιση της καλής πορείας που παρουσιάζει η χώρα σε ό,τι αφορά τη διάδοση του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Τα αποτελέσματα των εντατικών ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια του τριημέρου στην επικράτεια αλλά και την Ήπειρο ιδιαίτερα, είναι ενθαρρυντικά ως προς τη συμμόρφωση της πλειοψηφίας των πολιτών στα μέτρα, κάτι που επισημάνθηκε και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά το απόγευμα της Δευτέρας.

Συνολικά, από το Μεγάλο Σάββατο έως και τηΔευτέρα του Πάσχα βεβαιώθηκαν 379 παραβιάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας. Από αυτές μόλις δώδεκα ήταν στην Ήπειρο.Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 288 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.023 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 653 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 1796 άσκοπες μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων 32 στην Ήπειρο, και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 46.977 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις και συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 485 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 466 άτομα.

Σχετικά άρθρα

Απασχολούσαν εργαζόμενους εκτός ωραρίου

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα

Εντατικοί οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων