ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μέτωπο αντιδρώντων κατά της δομής προσφύγων στους Ασπράγγελους

Την αναθεώρηση της απόφασης για τη λειτουργία δομής ανήλικων προσφύγων στους Ασπράγγελους ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Όπως και άλλοι φορείς τις τελευταίες ημέρες, το Επιμελητήριο εστιάζει στο ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και συζήτηση πριν τη λήψη της απόφασης, αλλά και στο ότι μια τέτοια δομή δημιουργεί συνθήκες υποβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και απομειώνει την υπεραξία που τόσα χρόνια έχτισαν κάτοικοι και επιχειρηματίες.
«Δεν έχουμε να του αναλύσουμε πολλά, αλλά θα του υπενθυμίσουμε να συμβουλευτεί τον πρωθυπουργό της χώρας, που δήλωνε πριν λίγο καιρό από το Ζαγόρι με τυμπανοκρουσίες και φιέστες, “τα Ζαγοροχώρια μπορούν να ενταχθούν σε έναν πόλο καινοτομίας και να συνδεθεί με ένα περιφερειακό κέντρο στα Ιωάννινα που θα φέρει πολλές καινούργιες δουλειές”, “θα δημιουργηθεί ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων ώστε να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες”, καταλήγοντας ότι, “μεταφέρω το μήνυμα μίας ανάπτυξης που θα προστατεύει το περιβάλλον, θα την συνδέει με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον ποιοτικό τουρισμό”», σημειώνει το Επιμελητήριο απευθυνόμενο στον κ. Μηταράκη και διερωτάται αν με τις καινούργιες δουλειές εννοούσε την έλευση των ΜΚΟ στο Ζαγόρι.
«Είναι ώρες ευθύνης για όλους, ας αναθεωρήσει η κυβέρνηση την απόφαση της και ας προστατεύσει το Ζαγόρι, έτσι όπως του αξίζει και έτσι όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ως Πολιτιστικό Μνημείο της UNESCO», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αίτημα για συνεδρίαση της ΠΕΔ

Στο μεταξύ, την άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, προκειμένου να λάβει απόφαση για το θέμα, ζητούν με κοινή τους επιστολή η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Νομού Ιωαννίνων. Και οι τρεις έχουν εκφράσει την κατηγορηματική τους αντίθεση στη φιλοξενία ανήλικων και ενήλικων προσφύγων στον δήμο Ζαγορίου.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων