ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παρέμβαση σε Θεοδωρικάκο για τα ανοιχτά ζητήματα

Τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού ήταν το αντικείμενο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Τα ζητήματα που κυριάρχησαν, ήταν η τήρηση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η αιμοδοσία, η προμήθεια και διάθεση υγειονομικού υλικού, η προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και των Ρομά, η λειτουργία των λαϊκών αγορών και η συμπληρωματική έκτακτη επιχορήγηση των περιφερειών, προκειμένου να καλύψουν ευρύτερες ανάγκες φορέων του Δημοσίου.
Στην τοποθέτησή του, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε διεξοδικά σε ζητήματα που έχουν ανακύψει και σε επίπεδο Ηπείρου. Ένα από τα ζητήματα που έθεσε, αφορά την παραμονή στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 100 περίπου αλλοδαπών φοιτητών στο τμήμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, οι οποίοι δεν έχουν αναχωρήσει ακόμη για τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.
Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνδρομή της περιφέρειας Ηπείρου στα νοσοκομεία για την ενίσχυση του μηχανολογικού τους εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προμήθεια και εγκατάσταση στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναλυτή Real Time PCR για την εξέταση των δειγμάτων κορωνοϊού. Τόνισε ότι η περιφέρεια εξάντλησε για το σκοπό αυτό το κονδύλιο που διέθεσε το υπουργείο, προσθέτοντας επιπλέον χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο κ. Καχριμάνης ζήτησε, μεταφέροντας επισήμανση του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, να ληφθεί πρόσθετη μέριμνα για ζητήματα υγείας στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας των Προσφύγων, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στους μικρούς και απομακρυσμένους δήμους. Τέλος, ζήτησε να παρασχεθούν διευκολύνσεις στους αγρότες και κτηνοτρόφους στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Σχετικά άρθρα

Αντιπρόταση για τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ με «ολιστικό» χαρακτήρα

Πάνε για Νοέμβριο οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση