ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένας νεαρός το πέμπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ήπειρο

Ένα νεαρό άτομο, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ισπανία, είναι το πέμπτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ηπειρο. Το δείγμα βρέθηκε το Σάββατο θετικό και ο νεαρός νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε καλή κατάσταση.

Άλλα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνομένα, σε καλή κατάσταση, ενώ η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική, παραμένει σε καραντίνα στην οικία της. Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα.
Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» έχουν δοθεί δύο αρνητικές απαντήσεις από τα εννέα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, και αναμένονται απαντήσεις για άλλα επτά.
Στο Νοσοκομείο Άρτας αναμένονται απαντήσεις από πέντε δείγματα τα οποία ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σήμερα εστάλησαν επιπλέον άλλα δύο δείγματα προς εξέταση.
Όλες οι επαφές του θετικού κρούσματος του 72χρονου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται. Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα.
Σε κατ’ οίκον περιορισμό παραμένει ο γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ η διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό δύο ακόμη ασυμπτωματικές επαφές, χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ.
Οι 13 αρχικά διαπιστωμένες επαφές συνεχίζουν να είναι ασυμπτωματικές. Μία μάλιστα εξ αυτών ελέγχθηκε με τεστ, το οποίο βρέθηκε αρνητικό και επιστρέφει άμεσα στην εργασία της.
Αρνητικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν και τα αποτελέσματα ενός υπόπτου κρούσματος, που νοσηλεύεται από τις προηγούμενες ημέρες σε απομονωμένο θάλαμο του νοσοκομείου,. Με εντολή της διοίκησης θα συνεχίζονται καθημερινά οι απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου, το οποίο παραμένει σε κανονική λειτουργία.
Τέλος, στο Νοσοκομείο Φιλιατών δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα, ενώ σήμερα δεν απαιτήθηκε η λήψη κάποιου επιπλέον δείγματος.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση