ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κατάληψη στη λέσχη λόγω απολύσεων

Την απόλυση τριών εργαζομένων από τη λέσχη των φοιτητικών εστιών στη Δόμπολη καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εστιακών φοιτητών, που διαμαρτύρονται και για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της εστίας, αλλά και για την ποιότητα της σίτισης.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, που από το πρωί προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου της λέσχης, η ανάδοχος εταιρία ανακοίνωσε την απόλυση στους εργαζόμενους μέσω μηνύματος, ενώ υπάρχει ενημέρωση ότι θα προχωρήσει σε ακόμη τρεις απολύσεις.

Οι φοιτητές σημειώνουν πως η φοιτητική μέριμνα είναι η πρώτη που πλήττεται από τη μειωμένη χρηματοδότηση της παιδείας, ενώ χαρακτήρισαν απαράδεκτη την κατάσταση στην εστία.

«Δεν υπάρχει θέρμανση, έχουμε μόνο τρεις ώρες ζεστό νερό, δεν υπάρχει πυρασφάλεια, η συντήρηση του κτιρίου, που βρίσκεται εδώ από τη δεκαετία του ’70, είναι ανεπαρκής, παντού υπάρχει μούχλα», σημείωσαν οι φοιτητές.

Ειδικά για την σίτιση τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, με τους αναδόχους να αλλάζουν ο ένας μετά τον άλλον. «Όλα είναι στον αέρα. Και εμείς δεν ξέρουμε αν θα έχουμε να φάμε και οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά», σημείωσαν χαρακτηριστικά, καλώντας και τις πρυτανικές αρχές να λάβουν θέση. Σημειώνεται πως η διαχείριση της σίτισης γίνεται από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Σχετικά άρθρα

«Πρώτη» για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Τα πώς και τα γιατί μιας παρ’ ολίγον τραγωδίας

Αποστόλης Τζελέτας