ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι φοιτητές

Αυξημένη επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ παρατηρείται από το βράδυ της Τρίτης, οπότε ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με πολλούς φοιτητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων να επιστρέφουν στις πόλεις τους. Την ίδια ώρα, τα ΚΤΕΛ λαμβάνουν έκτακτα μέτρα προχωρώντας σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις του στόλου και των υποδομών τους.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ωστόσο, από εκεί και πέρα, ο κλάδος των μεταφορών αναμένεται να πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, όπως και πολλές ακόμη οικονομικές δραστηριότητες.

Η μείωση της κίνησης είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, με την εικόνα να αλλάζει προσωρινά, εξαιτίας των μέτρων. «Στα Γιάννενα δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα, το υπεραστικό ΚΤΕΛ και των Ιωαννίνων αλλά και όλης της χώρας, προχωρούν οι απολυμάνσεις και καθαρισμοί, τόσο στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, όσο και στα λεωφορεία», σημείωσε ο πρόεδρος Γρηγόρης Γκίκας, συνιστώντας ψυχραιμία και τήρηση των προληπτικών μέτρων.

Ωστόσο, ο κ. Γκίκας σημείωσε ότι θα υπάρξει πλήγμα στις επιχειρήσεις και πως πρέπει η κυβέρνηση να λάβει μέτρα όχι μόνο στις περιοχές που υπάρχουν κρούσματα, αλλά και σε άλλες. «Όπως στα Γιάννενα, που η μείωση των εισπράξεων είναι θεαματική και είναι πάνω από το 70%», σημείωσε, ευελπιστώντας ότι η πολιτεία θα λάβει μέριμνα ώστε να μην υπάρξουν περισσότερα προβλήματα στο εγγύς μέλλον.

«Πλήγμα» και για τα ΤΑΧΙ

Την ίδια ώρα, σχολαστικός είναι ο καθαρισμός και στα ΤΑΧΙ, προκειμένου και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες και οδηγοί να προστατευθούν, αλλά και να προστατεύσουν το επιβατικό κοινό.

Έτσι, οι οδηγοί έχουν εφοδιαστεί με αντισηπτικά και φροντίζουν να καθαρίζουν συχνά τα σημεία του οχήματος που χρησιμοποιούν οι επιβάτες.

Την ίδια ώρα, κατά πολύ έχει επηρεαστεί και η χρήση των υπηρεσιών των ΤΑΧΙ, όπως και στα περισσότερα μέσα μεταφοράς, από τον φόβο των πολιτών για τον κορωνοϊό, ακόμη και στην περιοχή μας όπου δεν υπάρχει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η πτώση της κίνησης είναι σημαντική, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί του νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Ψήνας, καλώντας τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και παράλληλα να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Σχετικά άρθρα

Στη Βουλή οι καταγγελίες για υποκλοπή μεταφορικού έργου

Προς αναπροσαρμογή και τα κόμιστρα των ταξί

Κανονικά αύριο τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ