Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνδιοίκηση ΔΚΜ- ΔΕΣΜΗ στο ΤΕΕ/ΤΗ

Τρεις μήνες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα για την ανάδειξη νέας διοικούσας επιτροπής στο τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όλα δείχνουν πως επετεύχθη η αναγκαία σύγκλιση για την ανάδειξη του προέδρου και των μελών της διοικούσας επιτροπής, που θα αναλάβουν το τιμόνι του Επιμελητηρίου έως το 2024.

Αύριο το πρωί, σε ειδική συνεδρίαση του ΤΕΕ/ΤΗ, αναμένεται να επισφραγιστεί η συμφωνία μεταξύ των παρατάξεων ΔΚΜ με επικεφαλής των Γιάννη Τσίγκρο και ΔΕΣΜΗ με επικεφαλής τον Γιάννη Λυκοτραφίτη.

Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η παράταξη Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί ΔΚΜ που πρόσκειται στην ΝΔ, είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη με ποσοστό 41,75%, καταλαμβάνοντας 24 έδρες, ενώ δεύτερη σε δύναμη είχε αναδειχθεί η ΔΕΣΜΗ που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ, με επικεφαλής τον Γιάννη Λυκοτραφίτη. Η παράταξη είχε λάβει ποσοστό 30,31%, καταλαμβάνοντας 18 έδρες στην αντιπροσωπεία.

Η παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών, με αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στην προηγούμενη θητεία είχε συνεργαστεί με τη ΔΕΣΜΗ για τη συγκρότηση προεδρείου, ακολούθησε στις εκλογές με ποσοστό 15,31% και 9 έδρες.

Όπως είναι επιβεβλημένο από το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που ακολουθείται στο ΤΕΕ, αμέσως μετά τις εκλογές ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη σύγκλιση μεταξύ των παρατάξεων, με τις συνεργασίες να είναι μονόδρομος για την ανάδειξη προεδρείου.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, οι παρατάξεις Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί ΔΚΜ και ΔΕΣΜΗσυμφώνησαν να συνεργαστούν για τησυνδιοίκηση του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού ΕπιμελητηρίουΕλλάδος, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη σημερινή συνεδρίαση,που ξεκινά στις 10.30 το πρωί.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, οι κ.κ. Τσίγκρος και Λυκοτραφίτης να μοιραστούν τη θητεία, όπως έχει γίνει εξάλλου στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να μετέχει σε τέτοια διαδικασία η παράταξη που πρόσκειται στην ΝΔ. Σε αντίθεση με το 2016 που υπήρξε διάσπαση, η παράταξη της ΝΔ αυτή τη φορά εμφανίστηκε ενωμένη, επιτυγχάνοντας τον στόχο της πρωτιάς, αλλά και της συμμετοχής στη διοίκηση.

Ενόψει της ειδικής συνεδρίασης, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ Γιώργος Παππάς από την παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία ΜηχανικώνΗπείρου, με ανακοίνωσή του, εύχεται στο σύνολο των συναδέλφων του ομαλή και παραγωγική δημοκρατική διαδικασία.

«Για εμένα ήταν πραγματική και μεγάλη τιμή η δυνατότητα και ο χρόνος που μου δόθηκε να επωμιστώ την ευθύνη και να προσπαθήσω να υπηρετήσω θεσμικά το περιφερειακό μας τμήμα από τη θέση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής μέχρι και σήμερα.Εύχομαι στους συναδέλφους, που θα επιλεγούν από την αυριανή διαδικασία να στελεχώσουν τις διακριτές θέσεις της αντιπροσωπείας και της διοικούσας επιτροπής έως τον Μάιο του 2024, καλή και αποδοτική δουλειά, για να ισχυροποιήσουμε κι άλλο το ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και να το προχωρήσουμε όλοι μαζί ένα βήμα παραπέρα», σημειώνει.

Σχετικά άρθρα

Συντάσσεται με τους Δήμους για την πυροπροστασία το ΤΕΕ/ΤΗ

Εν αναμονή της συμβασιοποίησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Με πλήρες και ανανεωμένο ψηφοδέλτιο οι «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ»