ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Αλλαγή σκυτάλης» με ευχαριστίες και υποσχέσεις στο «Χατζηκώστα»

«Αλλαγή σκυτάλης» έγινε το πρωί στη διοίκηση του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», με τον Σπύρο Δερδεμέζη, διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών μέχρι πρότινος, να διαδέχεται τον Βαγγέλη Καρβούνη.

Επισήμως, ο κ. Δερδεμέζης ανέλαβε καθήκοντα από την Τετάρτη, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ενημέρωσής του από τον απερχόμενο διοικητή αλλά και τους διευθυντές των τμημάτων και κλινικών.
Συγχαίροντας τον νέο διοικητή, ο κ. Καρβούνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Δερδεμέζης, θα αξιοποιήσει την πρότερη εμπειρία του και θα συνεχίσει τα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί. «Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, που μου έκανε την τιμή να διοικήσω ένα τόσο μεγάλο, ιστορικό νοσοκομείο, το νοσοκομείο της καρδιάς των Γιαννιωτών. Νομίζω ότι έγιναν πράγματα, σε δύσκολες συνθήκες, αν και είχα μηδενική εμπειρία όταν ήρθα. Οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους, γίναμε ένα, δουλέψαμε ομαδικά, εγώ έδωσα και την ψυχή μου για το νοσοκομείο και απολαμβάνω τώρα τον σεβασμό των συμπολιτών μου γι’ αυτό. Εύχομαι το ίδιο να καταφέρει και ο κ. Δερδεμέζης μέσα από το έργο που θα επιτελέσει», σημείωσε ο κ. Καρβούνης.
Από τα σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη νέα διοίκηση αλλά και την ηγεσία του υπουργείου, είναι η ενίσχυση του Πολυδύναμου Κέντρου, αλλά και έργα όπως η ενεργειακή αναβάθμιση και η προμήθεια κλινών, που έχουν δρομολογηθεί.
Από την πλευρά του, ο κ. Δερδεμέζης ευχαρίστησε τον απερχόμενο διοικητή και για τη συνεργασία που είχαν ως διοικητές των νοσοκομείων Φιλιατών και «Χατζηκώστα», ενώ τόνισε πως υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση και ό,τι είναι ώριμο, θα συνεχιστεί.
«Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα. Εγώ, και με την εξαετή εμπειρία μου στον χώρο της υγείας και με το δικό μου μάτι, θα είμαι παρών, θα ενημερωθώ εκτενώς, θα έχουμε συνάντηση με όλα τα στελέχη του Πολυδύναμου, είμαστε εδώ για το καλό όλων μας», σημείωσε και, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως η μετάβαση σε ένα μεγάλο νοσοκομείο αποτελεί και για τον ίδιο πρόκληση.
«Αποτελεί παρακαταθήκη η πρότερη εμπειρία μου, που πρακτικά δε μου δίνει και πολύ χρόνο ανοχής, ούτε τον ζητάω βέβαια. Σίγουρα ο όγκος δουλειάς είναι μεγάλος, ήρθα στα ΤΕΠ, όπου σε κάθε εφημερία είναι πάνω από 200-250 περιστατικά. Καταλαβαίνεται ότι πρέπει να σκύψουμε όλοι μαζί, να δούμε τα προβλήματα και είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε ή, αν μη τι άλλο, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο», σημείωσε ο κ. Δερδεμέζης.
Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η κοπή της πίτας του νοσοκομείου, όπου θα κληθούν όλοι οι διατελέσαντες διοικητές, προκειμένου να αναδειχθεί η συνέχεια στη διοίκηση και η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ τους.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»