ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρώτα ενημέρωση, μετά διαμόρφωση θέσης για την πλατεία

Με μια διαδικασία ενημέρωσης για τον προτεινόμενο σχεδιασμό ανάπλασης της κεντρικής πλατείας έκανε «ποδαρικό» στο 2020 η παράταξη «Ιωάννινα_2023», προκειμένου να διαμορφώσει άποψη και να καταθέσει τη δική της θέση, όταν το θέμα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα μέλη της θεματικής ομάδας των έργων υποδομών, αναπτυξιακού σχεδιασμού και περιβάλλοντος –και όχι μόνο- ενημερώθηκαν για την πρόταση που κέρδισε το βραβείο στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, από τους μελετητές Παύλο Βλαστό και Γιωργίνα Παπαγεωργίου, με τον κ. Βλαστό να σημειώνει πως θεωρεί ότι δεν έχει κατανοηθεί από την πόλη η ποιότητα της δουλειάς τους.
«Είναι ένα θέμα για το οποίο θέλουμε άμεση και έγκυρη ενημέρωση από τα πλέον αρμόδια χείλη. Έτσι θα βγουν τα συμπεράσματα, ώστε όταν κληθούμε και όταν έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, να έχουμε ίδια τεκμηριωμένη άποψη ως προς την ανάπλαση», σημείωσε εισαγωγικά η επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη.
Σε ερώτηση αν υπάρχει μια αρχική άποψη υπέρ του να προχωρήσει ή όχι το έργο, ανέφερε πως στόχος είναι να διαμορφωθεί μια τεκμηριωμένη άποψη μετά την ενημέρωση, ωστόσο φάνηκε να διαφωνεί με τον τρόπο που η δημοτική αρχή αποφάσισε να ακυρώσει τον σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, από τη στιγμή μάλιστα που από τη διαδικασία προέκυψε ότι δεν κλήθηκαν οι μελετητές να συζητήσουν επί της πρότασής τους, αν και από την πλευρά τους το επεδίωξαν. «Η θέση μας είναι πάντα το ότι δε μηδενίζουμε τα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, περιφερειακής αρχής, γιατί υπάρχει πάντα συνέχεια. Γι’ αυτό ακριβώς προκαλέσαμε την ενημέρωση αυτή, ώστε και εμείς οι ίδιοι να ενημερωθούμε από αυτούς που έχουν εκπονήσει τη μελέτη», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καλογιάννη.

Σχετικά άρθρα

Μετ’ εμποδίων οι εργασίες στην κεντρική πλατεία

Γεωργία Χαλάτση

Αφετηρία μιας μεγάλης ανάπλασης τα σχέδια για τη Δημοτική Αγορά

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση