ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κατέθεσαν μήνυση, αν και θα πληρωθούν

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και έξι μήνες οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Μετσόβου, που πέρασαν «μαύρες» γιορτές, παρόλο που ο δήμος Μετσόβου εξασφάλισε χρήματα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους τον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων, κατέθεσαν μήνυση στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας για τη μη καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου του 2019.
«Η πράξη αυτή είναι ένα ακόμα μέτρο πίεσης μπροστά στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της υποχρηματόδοτης των δήμων και κατ’ επέκταση της κοινωφελούς επιχείρησης, αλλά και των χειρισμών των δημοτικών αρχών. Προφανώς μένει να δούμε αν με την ίδια ταχύτητα που ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, θα αντιμετωπιστεί και ο εργοδότης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, που δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, ομαλοποίηση της μισθοδοσίας στην Κοινωφελή Επιχείρηση Μετσόβου αλλά και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και κρατική χρηματοδότηση για τις κοινωνικές δομές των δήμων.
Από την πλευρά του δήμου, ο δήμαρχος Κ. Τζαφέας παραδέχθηκε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκαιο, καθώς δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους, όμως σημείωσε πως δεν μπορεί να δοθεί λύση, αν δεν αλλάξει η πολιτική επιχορήγησης των δήμων από την πολιτεία.
«Για την Κοινωφελή Επιχείρηση θα πρέπει ο δήμος να καταβάλει 200.000 με 250.000 ευρώ. Άλλες φορές μπορεί να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, άλλες όχι, καθώς τα χρήματα της επιχορήγησης ανά ωφελούμενο δεν επαρκούν», ανέφερε και πρόσθεσε πως το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αν δεν ενισχυθούν οι κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τον δήμο, θέμα που έχει τεθεί στον υπουργό Εσωτερικών και από άλλους δήμους.
Τόνισε δε πως εξασφαλίστηκε ένα ποσό για την κάλυψη μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων, τα οποία όμως δεν κατέστη δυνατό να καταβληθούν αυτές τις ημέρες, λόγω των αργιών, κάτι που θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Σχετικά άρθρα

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση για την κατάσταση στην καθαριότητα

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα

Πρώτη και αυτοδύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑ