ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προοπτικές χρηματοδότησης για αναπλάσεις

Θετικά αντιμετωπίζει το υπουργείο Τουρισμού την προοπτική χρηματοδότησης μιας σειράς αναπλάσεων σε σημεία με εξαιρετικό πολιτιστικό, ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον στον δήμο Ιωαννιτών.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κωνσταντίνο Λούλη, σε συνέχεια των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για στήριξη του δήμου Ιωαννιτών τόσο στον τομέα της τουριστικής προβολής και ανάδειξης όσο και της χρηματοδότησης παρεμβάσεων στην πόλη.
Ο δήμος Ιωαννιτών, από την πλευρά του, θα υποβάλει σύντομα ολοκληρωμένη πρόταση για την περιοχή παρέμβασης και τις δράσεις που θα επιλέξει για χρηματοδότηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου, δηλαδή στην περιοχή πέριξ του δημαρχείου, της Αγίας Μαρίνας και της Καλούτσανης.
Ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε, επίσης, με τον διευθυντή του Πράσινου Ταμείου Νίκο Πευκιανάκη, ζητώντας εκ νέου να συμπεριληφθεί ο δήμος Ιωαννιτών στην πρώτη ομάδα Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης που θα χρηματοδοτηθούν για την εκπόνηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων.Το Τοπικό Χωρικό συνιστά απαραίτητο εργαλείο ανάπτυξης και με την εκπόνησή του ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο τοπικός και χωροταξικός σχεδιασμός.
Τέλος, συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη» Γιώργο Παππού, σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε ξεκινήσει ο Όμιλος με την προηγούμενη δημοτική αρχή για την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων γεωργικών εκτάσεων, με στόχο την παραγωγή αρωματικών και θεραπευτικών φυτών.

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών