ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Άφησε και στην Ήπειρο το… αποτύπωμά του ο «Ετεοκλής» (βίντεο)

Το… αποτύπωμά του και στην Ήπειρο άφησε ο «Ετεοκλής» στο πέρασμά του, με την έντονη βροχόπτωση να προκαλεί αρκετά προβλήματα, κυρίως στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας.

Σοβαρές υλικές ζημιές. προκάλεσε σε κατοικία στο χωριό Γλυκόριζο Άρτας, ένας τεράστιος βράχος, που αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε με ορμή στον τοίχο του σπιτιού, την ώρα που μέσα βρίσκονταν μια γυναίκα με τον γιό της, ευτυχώς από την αντίθετη πλευρά, στην κουζίνα. Ο τοίχος κατέρρευσε και προκλήθηκαν ζημίες στα δωμάτια. Ο δήμος Αρταίων και η περιφέρεια Ηπείρου συνέδραμαν αμέσως την οικογένεια, που ουσιαστικά έμεινε άστεγη, για την εξεύρεση χώρου, όπου θα φιλοξενηθεί, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.
Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί, όπως λένε οι κάτοικοι στο Γλυκόριζο, πριν από δέκα χρόνια, όταν βράχος που αποκολλήθηκε, κατέστρεψε άλλο σπίτι στον οικισμό Άγιος Γεώργιος. Οι κάτοικοι ζητούν να γίνουν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες στα εδάφη γύρω από το χωριό.
Προβλήματα από πλημμύρες και κατολισθήσεις υπήρξαν στον νομό Πρέβεζας, από τις έντονες βροχοπτώσεις, που έπληξαν την περιοχή τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Στην περιοχή του Πόρου και τη ΒΙΠΕ Πρέβεζας υπήρξαν πλημμύρες σε επιχειρήσεις και κατοικίες, στην Δ.Ε. Ζαλόγγου σημειώθηκαν ζημιές σε ξενοδοχειακή μονάδα και κάποιες κατοικίες, κατολισθήσεις και ζημιές υπήρξαν στο δίκτυο ύδρευσης σε Μυρσίνη, Χειμαδιό, Καμαρίνα και άλλους οικισμούς, ενώ στην Δ.Ε. Λούρου η έντονη βροχόπτωση έγινε αφορμή να δημιουργηθούν προβλήματα σε οδοποιία και αγωγούς ύδρευσης.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, όλοι οι αντιδήμαρχοι, η ΔΕΥΑΠ και ο μηχανισμός του δήμου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα σημεία, όπου επικεντρώνονται τα προβλήματα, ενώ ανακοινώθηκε ότι οι κάτοικοι που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 13ης Δεκεμβρίου, μπορούν να καταθέτουν αιτήματα σχετικά με την κάλυψη βιοτικών αναγκών και αποκατάσταση τυχόν ζημίας στην οικοσκευή των νοικοκυριών τους, στην Υπηρεσία Πρόνοιας του δήμου Πρέβεζας, ώστε να διενεργηθεί αυτοψία από κλιμάκια του δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες

Γεωργία Χαλάτση

Κάλεσμα στους μηχανικούς να συνδράμουν τη Θεσσαλία από την Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ

Αναστέλλουν τις προεκλογικές δραστηριότητες

Γεωργία Χαλάτση