ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Απασφάλισε» ο Γιάννης Λώλος με αφορμή το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας

Σε μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, που προφανώς δεν έχει να κάνει μόνο με τη δυσαρέσκεια που προκύπτει από τις αρνητικές εξελίξεις για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, προχωρά ο δήμος Ηγουμενίτσας.

Αν και φαίνεται αποδέκτης να είναι το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου να μην προχωρήσει τις διαδικασίες για τη λειτουργία του τμήματος, βολές εξαπολύονται και προς την κυβέρνηση, ενώ από τους χαρακτηρισμούς προκύπτει και η ενόχληση του δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου από το γεγονός ότι δε στηρίχθηκε για την επανεκλογή του στην προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.
«Η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου δεν ξάφνιασε κανέναν. Ήταν αναμενόμενη και στο πνεύμα της διαχρονικής πολιτικής του υπουργείου Παιδείας για την Θεσπρωτία. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δε θέλει και δεν μπορεί να γίνει ίδρυμα της Ηπείρου. Και ο Αλή-πασάς θα ήταν περισσότερο δίκαιος και αντικειμενικός, οι δε πηλιογούσηδες δεν τελειώνουν ποτέ. Δεν ασχολούμαστε πλέον μαζί τους και δε ζητάμε τη στήριξή τους. Δε μας θεωρούν δικό τους κομμάτι και μας περιφρονούν. Τους επιστρέφουμε την οργή και τον θυμό μας», αναφέρεται στο πρώτο κομμάτι της ανακοίνωσης.
Η συνέχεια είναι… αφιερωμένη στην κυβέρνηση, στην οποία, όπως επισημαίνεται, ανήκει πλέον η ευθύνη. «Μας κατήργησαν από τον ακαδημαϊκό χάρτη, θέλουν να μας καταργήσουν και ως διοικητική περιφέρεια; Ας μας το πουν. Θεωρούν την ακριτική Θεσπρωτία βάρος για το μέλλον της χώρας; Εδώ είμαστε και περιμένουμε. Ας αποφασίσουν», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Γεωργία Χαλάτση

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών