ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μήνυμα για συνέχιση της πάλης και των διεκδικήσεων

Το μήνυμα για περισσότερους αγώνες και διεκδικήσεις, ώστε να έρθουν καλύτερες ημέρες για την Ήπειρο και την πόλη των Ιωαννίνων, ιδιαίτερα για τους πολίτες, μετέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε αρχικά για όλα τα θέματα που αφορούν την περιφέρεια, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους.
«Είναι μια από τις πιο σπουδαίες περιοχές της πατρίδας μας, που έχει δυνατότητα και αναπτυξιακή και κυρίως να επιλύσει ζητήματα σε όφελος των κατοίκων, των εργαζομένων, των μισθωτών, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων της πόλης, των γυναικών, της νεολαίας. Και βεβαίως να κοιτάξουμε μπροστά, οργανώνοντας εκ μέρους του ΚΚΕ τον αγώνα, την πάλη, τη διεκδίκηση και μέσα στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και έξω από αυτή, στους δρόμους του αγώνα. Έτσι ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας, να πάμε μπροστά», σημείωσε.
Ήταν η πρώτη φορά που Γ.Γ. του ΚΚΕ επισκέπτεται την περιφέρεια Ηπείρου, όπως σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος χαρακτήρισε τιμητική την επίσκεψη. Σχολιάζοντας το γεγονός, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι αποτελεί πάντα προτεραιότητα η επαφή με την τοπική διοίκηση και ιδιαίτερα τώρα, σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου πρέπει να υπάρχει αλληλοενημέρωση, παρά τις όποιες διαφορές. «Κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αναφέραμε τους στόχους που έχουμε ως περιφέρεια Ηπείρου και συζητήσαμε για θέματα που είναι ευρύτερα, που ενδιαφέρουν πανελλαδικά αλλά και ειδικά εμάς στην Ήπειρο, που ξέρετε πως έχουμε πιο δύσκολες συνθήκες λόγω της ορεινότητας και της επιπλέον δυσκολίας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα», ανέφερε, ο κ. Καχριμάνης, από την πλευρά του.
Όλα τα θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων οι συνεχείς περικοπές στη χρηματοδότηση, αλλά και το προσφυγικό, τέθηκαν στη συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννιτών. Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα της αυτοδιοίκησης είναι η υποχρηματοδότηση, καθώς οι αρμοδιότητες που έχουν μεταβιβαστεί στους δήμους είναι πολλές, ενώ οι πόροι για να καλυφθούν οι ανάγκες που απορρέουν απ’ αυτές, είναι περιορισμένοι. «Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον δήμαρχο. Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό του δήμου και των κατοίκων των Ιωαννίνων, αγωνιζόμενο για τα αιτήματά τους εντός και εκτός Βουλής», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας.
Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ευχαρίστησε τον κ. Κουτσούμπα για την επίσκεψη και τη συνεργασία, τονίζοντας ότι η συμβολή του στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων θα είναι χρήσιμη. Ειδική μνεία έκανε στη γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει την αυτοδιοίκηση και δεν επιτρέπει να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση προβλημάτων των πολιτών.
Εκ μέρους του δήμου τέθηκε, επίσης, το πρόβλημα της σχολικής στέγης, το οποίο είναι σοβαρό στα Γιάννενα, ενώ συζήτηση έγινε και για την ανάγκη σύστασης και λειτουργίας μιας σύγχρονης υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Σχετικά άρθρα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας