ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αιχμές Θ. Μπέγκα για τη στάση της παράταξης Ελισάφ στην ΠΕΔ

Με αιχμές για την επιλογή της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», που επέλεξε να συμπαραταχθεί στις εκλογές για την ΠΕΔ Ηπείρου με το ψηφοδέλτιο της κεντροδεξιάς, συνοδεύει ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας τις ευχές του σε όσους συμμετείχαν στις εκλογές.

Σε ανάρτησή του στο facebook, σημειώνει: «Η Δημοκρατία είναι πολιτικό σύστημα και μια απ’ τις θεμελιώδεις ανάγκες για να λειτουργήσει είναι η ύπαρξη πολιτικών κομμάτων, όταν αναφερόμαστε στην κεντρική διοίκηση και παρατάξεων όταν αναφερόμαστε στην αυτοδιοίκηση.
Χαιρετίζω την απόφαση των προοδευτικών αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Ηπείρου να συνεργαστούν και να κατέβουν ως μια συνεργαζόμενη παράταξη στις εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου και της ΚΕΔΕ. Αντιδράσαμε ως πολιτικά όντα, απαντώντας στις σειρήνες των καιρών, που επεδίωξαν να περάσουν το απολιτίκ μοντέλο. Καταφέραμε επίσης να πέσουν οι μάσκες κάποιων ψευδεπίγραφων προοδευτικών.
Συγχαίρω για τον αγώνα τους όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές και εύχομαι το παράδειγμα πολιτικής ωριμότητας που δείξαμε οι αυτοδιοικητικοί, να το ακολουθήσουν οι προοδευτικές παρατάξεις και σε άλλους χώρους και πεδία αντιπαράθεσης. Ο δρόμος για την ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας είναι μακρύς και δύσκολος. Χρειάζεται, όπως προείπα, ωριμότητα και συλλογικότητα.
Για το καλό του τόπου και την επιτυχία του εγχειρήματος, οφείλουμε να ξεπεράσουμε προσωπικές φιλοδοξίες και μικρότητες, πράγμα για το οποίο οφείλω να επισημάνω ότι στις εκλογές για την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων της αυτοδιοίκησης για την Ήπειρο, δεν επιδείχθηκε απ όλους μας στο βαθμό που οφείλαμε».

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Το «καλό» σενάριο η αποδοχή της πρότασης της ΚΕΔΕ