ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εκλέγει διοίκηση την Κυριακή η ΠΕΔ Ηπείρου

Δυο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών, την ερχόμενη Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, συγκαλείται η γενική συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τα 18 δημοτικά συμβούλια της Ηπείρου εξέλεξαν τους 125 συνολικά αντιπροσώπους τους για την γενική συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου, οι οποίοι θα δώσουν το παρόν στο ξενοδοχείο Grand Serai.

Στην Γενική συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου θα συμμετέχουν 37 μέλη από τον δήμο Ιωαννιτών. Ο δήμος Άρτας μετέχει με 15 αντιπροσώπους συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου, ο δήμος Πρέβεζας με έντεκα, ο δήμος Ηγουμενίτσας με εννέα, ο δήμος Ζίτσας με έξι, οι δήμοι Ζηρού και Πάργας με πέντε, οι δήμοι Σουλίου, Δωδώνης και Πωγωνίου με τέσσερις, οι δήμοι Φιλιατών, Κόνιτσας, Μετσόβου, Κεντρικών Τζουμέρκων, Καραϊσκάκη και Βορείων Τζουμέρκων με τρεις και ο δήμος Ζαγορίου με δύο, εκ των οποίων ο ένας είναι ο δήμαρχος.

Στη διαδικασία της Κυριακής, όπου θα εκλεγούν τα  21 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ, τα οποία στη συνέχεια θα συνεδριάσουν για τη συγκρότηση σε σώμα, αναφέρθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος.

Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά μεγάλο και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες μεταξύ των αυτοδιοικητικών της περιοχής για τη συγκρότηση των συνδυασμών που θα μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ μπορούν να υπάρξουν και μονωμένες υποψηφιότητες.

Σχετικά άρθρα

Το «καλό» σενάριο η αποδοχή της πρότασης της ΚΕΔΕ

Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Με πρόταση για την πυροπροστασία ακινήτων